Pēc trīs gadu prombūtnes pandēmijas dēļ šogad apritē atgriezies ģimeņu futbola festivāls "FootFamFest". Jūlija vidū notika šī gada pirmais posms Siguldā. Tas aizvadīts tik sekmīgi, ka iesākumā plānotajiem diviem posmiem sekoja iniciatīva par vēl vienu posmu Dobelē, kur aizvadītajā nedēļas nogalē labā atmosfērā notika vēl viens ģimeņu futbola festivāls.

Dobeles posmā tika aicinātas piedalīties komandas trīs līdz piecu cilvēku sastāvā, kurās bija jābūt vienam līdz diviem pieaugušajiem (vecumā no 18 līdz 65) un vismaz vienam bērnam vai pusaudzim (vecumā no 5 līdz 17). Komandu dalībnieki turnīrā aizvadīja spēles savās vecuma grupās. Katra ģimenes locekļa iegūtie punkti tika skaitīti kopā, noskaidrojot kopējos festivāla rezultātus. Dalība festivālā bija bez maksas.

Dobeles posms vienkopus pulcēja 39 ģimenes un 141 futbola entuziastu. Tas ir nedaudz mazāk nekā Siguldā šogad, bet vairāk nekā bija pirms trim gadiem festivāla debijas sezonā. 

Posma labākā ģimene balvā ieguva vietas VIP ložā "Skonto" stadionā, lai klātienē 22. septembrī atbalstītu Latvijas nacionālo izlasi svarīgajā mačā pret Moldovu. Tāpat katra ģimene tika pie futbola bumbām un īpašām balvām no festivāla atbalstītājiem.

"FootFamFest" pasākumu mērķis ir radīt apstākļus, kuros pieaugušie rāda bērniem piemēru veselīgai un aktīvai laika pavadīšanai, kā arī sniegt bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem iespēju savā starpā socializēties, apvienojot futbolu un tūrismu. Ikviens klubs, kas ir LFF biedrs, var rīkot pie sevis FFF zīmola futbola festivālu ar LFF atbalstu.

Vairāk par "FootFamFest" aizvadītajiem un gaidāmajiem pasākumiem iespējams uzzināt ŠEIT. Šosezon plānots vēl viens FFF posms Jelgavā.

DOBELES FFF POSMA VIDEO SIŽETS:

DOBELES FFF POSMA FOTO GALERIJA: