Svētdien, 17. jūlijā, Siguldā notika ģimeņu futbola festivāls "FootFamFest". Pirmoreiz šāda koncepta turnīrs Latvijā notika 2019. gadā, un pandēmijas dēļ nākamais posms bija jāgaida trīs gadus. Šovasar "FootFamFest" atgriezies apritē, un pēc kolosāla pirmā posma sekos arī posms Jelgavā.

Siguldas posms pulcēja 43 ģimenes, pavisam kopā futbolu spēlēja 176 dalībnieki, turklāt lielākā daļa (98) bija bērni. Tāpat liels prieks, ka piedalījās 40 mātes un 38 tēvi. Plānots, ka nākamajā posmā Jelgavā būs iespējams uzņemt vēl vairāk futbolu mīlošu ģimeņu.

"Šajā pasākumā piedalās ģimenes: pavisam mazi, jaunieši, mātes, tēvi, vecmāmiņas... arī tālākus radiniekus droši var saukt talkā un iekļaut komandā. Šis pasākums ir īpašs ar to, ka te neizceļam sportiskos rezultātus, jo galvenais ir ģimeņu kopābūšana, labi pavadot laiku un iepazīstot šo lielisko spēli. Tā veicina ne tikai fiziskā dzīvesveida popularizēšanu, bet arī māca sadarboties komandā," saka Grassroots futbola attīstības speciālists Norberts Spriņģis.

Vairāk par "FootFamFest" aizvadītajiem un gaidāmajiem pasākumiem iespējams uzzināt šeit.

Siguldas "FootFamFest" posma video sižets:

Foto galerija: