"Dali Dali" 3. līgas pirmajā posmā tuvojas izšķirošās spēles par iekļūšanu otrajā posmā jeb 3. līgas finālturnīrā. Aplūkosim, kāda ir situācija katrā no reģioniem un izveidosim izšķirošo spēļu kalendāru.

UZZINI VAIRĀK TURNĪRA MĀJASLAPĀ

Centra zonā lielākā uzmanība, protams, ir uz Jurija Žigajeva vadīto komandu FK "PPK"/"Betsafe". Aizvadītajā posmā tā izcīnīja dažas ļoti pārliecinošas uzvaras (4:0 izbraukumā pret JRFPC "Upesciema Warriors", 6:1 mājās pret JFK "Daugava"), kā arī piedzīvoja negaidīti lielu zaudējumu spēlē pret JFDS "Alberts-2" komandu. Jāatzīmē, ka JDFS "Alberts-2" komanda ir uzņēmusi apgriezienus – vēl ar 8:1 tika pārspēta Rīgas Tehniskās universitātes komanda, kā arī ar 3:0 tika pārspēta čempionāta līdere FK "Olaine"/FK "Union", taču tehniskas kļūdas dēļ spēles protokolā mača iznākums tika pārskatīts un piespriests tehniskais zaudējums JDFS "Alberts-2" komandai ar 0:3.

Šobrīd galvenie pretendenti uz divām finālturnīra ceļazīmēm joprojām ir FK "Olaine"/FK "Union" un FK "PPK"/"Betsafe". Olaines komandai šobrīd ir 27 punkti 14 spēlēs, savukārt FK "PPK"/"Betsafe", aizvadot vienu spēli mazāk, ir sakrājuši jau 26 punktus, turklāt FK "PPK"/"Betsafe" kalendārs ir nedaudz parocīgāks – četras no piecām atlikušajām spēlēm ir pret turnīra lejasdaļas komandām.

Taču atslābst abām komandām nav lemts, jo JRFPC "Upesciema Warriors" min uz papēžiem ar 25 punktiem. Jāatzīmē gan, ka viņi ir aizvadījuši jau 15 spēles, līdz ar to ir jāņem maksimālais punktu skaits atlikušajās trīs spēlēs un jācer uz labvēlīgiem iznākumiem līdervienību spēlēs. Turklāt jau 24. augustā Upesciema komandai viesos jātiekas ar tiešo konkurenti – JDFS "Alberts-2" komandu. Šajā spēlē ļoti daudz kas varētu izšķirties abām komandām, jo arī JDFS "Alberts-2" jaunieši saglabā ļoti labas izredzes uz sezonas pagarināšanu. Viņu kontā ir 23 punkti, taču ir aizvadījuši tikai 12 spēles.

Sliktāka situācija ir FK "Beitar-2" komandai, kurai pēc 23 aizvadītājām spēlēm ir 21 sakrāts punkts, taču arī viņus nedrīkst izslēgt no pretendentiem, vēl jo vairāk pavisam nesen FK "Beitar" dublieru komanda pārliecinoši ar 5:2 pārspēja vienu no tiešajiem konkurentiem JRFPC "Upesciema Warriors".

Pavisam teorētiskas izredzes saglabā arī JFK "Daugava" (16 punkti 13 spēlēs), SK "Kengaroos" (15 punkti 12 spēlēs) un ASK "Kadaga" (13 punkti 11 spēlēs). Savukārt pat teorētiskas cerības ir zaudējušas "Riga United" un Rīgas Tehniskās universitātes komandas.

Drīzumā izceļamas sekojošas spēles:

  • 24.08.2022 | 19:00 | JDFS Alberts-2 – JRFPC Upesciema Warriors
  • 06.09.2022 | 18:30 | JDFS Alberts-2 – FK Beitar-2
  • 11.09.2022 | 18:00 | FK Olaine/FK Union – FK PPK/Betsafe

Labāko vārtu guvēju sarakstā Danielu Romenski (FK "PPK"/"Betsafe"), kura kontā ir deviņi gūti vārti, ir panācis JDFS "Alberts-2" uzbrucējs Jānis Pakalns. Trešajā pozīcijā ar septiņiem vārtu guvumiem šobrīd atrodas Nauris Baranovskis (JRFPC "Upesciema Warriors").

ASK "Kagada" komandai priekšā īsts maratons – septiņu dienu laikā viņi aizvadīs trīs čempionāta spēles. Vispirms šīs piektdienas vakarā ASK "Kadaga" uzņems FK "PPK"/"Betsafe" komandu, tad otrdien viņus sagaida izbraukuma spēle pret FK "Beitar-2", bet ceturtdien vēl viena mājas spēle, šoreiz ar SK "Kengaroos" vienību. Visas trīs spēles sāksies plkst. 19.00. Tāpat gaidāmajā piektdienā Salaspilī plkst. 21.15 JFK "Daugava" uzņems Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Nākampirmdien abām čempionāta līderēm ir paredzēta neklātienes spēkošanās – FK "PPK"/"Betsafe" uzņems SK "Kengaroos", kamēr FK "Olaine"/FK "Union" viesosies pie "Riga United FC". Abu spēļu sākums ir paredzēts plkst. 19.00.

Rietumu zonā galvenie pretendenti uz iekļūšanu finālturnīrā ir "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa pusfinālistes FS "Jelgava" dublieru komanda, kas joprojām spēlē bez zaudējumiem, astoņās spēlēs izcīnot 22 punktus. Jau kopš paša čempionāta sākuma, kad pirmajā kārtā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts Jelgavas derbijā, FS "Jelgava-2" pārliecinoši sakauj savus konkurentus, vidēji spēlē gūstot gandrīz sešus vārtus. Tāpat arī otrajā vietā šobrīd esošie un par vienu spēli vairāk aizvadījušie FK "Tukums 2000-3" futbolisti saglabā labas izredzes uz iekļūšanu finālturnīrā, deviņās spēlēs sakrājot 21 punktu. Tukumnieki divās pēdējās spēlēs (pret FK "Iecava" un Dienvidkurzemes FK) ir izcīnījuši uzvaras ar kopējo rezultātu 21:0.

Šo divnieku var izjaukt FK "Dobele Allegro", kas astoņās spēlēs ir izcīnījusi 18 punktus, tiesa ļoti svarīgā savstarpējā spēlē ar FK "Tukums 2000-3" dobelnieki piedzīvoja sakāvi ar 1:2. Nedaudz sliktākā pozīcijā atrodas Saldus SS/Brocēnu BJSS komanda, kurai ir 18 punkti pēc deviņām aizvadītajām spēlēm. Pavisam teorētiskas izredzes saglabā arī JFC "Jelgava", kuri šobrīd atrodas sestajā vietā ar desmit punktiem deviņās spēlēs.

Vietu augstāk esošā Dienvidkurzemes FK (12 punkti desmit spēlēs) gan ir zaudējusi pat teorētiskas izredzes iekļūt 3. līgas finālturnīrā. Tāpat finālturnīrā noteikti neredzēsim arī FK "Iecava" un joprojām bez punktiem esošo Bauskas BJSS/"Mēmele" komandu.

Drīzumā izceļamas sekojošas spēles:

  • 28.08.2022 | 18:00 | FK Dobele Allegro – FS Jelgava-2
  • 03.09.2022 | 18:00 | FS Jelgava-2 – FK Dobele Allegro
  • 11.09.2022 | 18:00 | FS Jelgava-2 – FK Tukums 2000-3
  • 02.10.2022 | 19:00 | FK Dobele Allegro – FK Tukums 2000-3

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rietumu zonā joprojām viss bez izmaiņām. Tukumnieks Ronalds Leja aizvadītajā laikā ir pieskaitījis vēl septiņus vārtu guvumus un nu jau viņa kontā ir 15 precīzi sitieni. Dobelnieks Kristens Knope pagaidām ar astoņiem vārtu guvumiem atrodas otrajā vietā šajā sarakstā.

Gaidāmajā nedēļas nogalē FK "Dobele Allegro" Jelgavā var sagraut vietējās JFC "Jelgava" cerības uz finālturnīru, spēles sākums plkst. 16.00. Savukārt svētdien savas spēles aizvadīs gan FS "Jelgava-2" komanda, plkst. 12.00 uzņemot Saldus SS/Brocēnu BJSS vienību, gan arī FK "Tukums 2000-3", kuriem viesos plkst. 16.00 pretī stāsies Bauskas BJSS/"Mēmele".

Straujiem soļiem iet uz beigām Ziemeļu zonas pirmā posma sacensības. Austrumu grupā visas spēles ir izspēlētas, un otrā posma A grupas sacensībām pārliecinoši kvalificējušies FK "Pļaviņas DM" un FK "Madona Kvarcs". Savukārt trešo ceļazīmi ar grūtībām izcīnīja FK "Cēsis" komanda, kas ļoti svarīgā spēlē ar 0:1 piekāpās FK "Sigulda". Siguldas puiši vēlāk nospēlēja neizšķirti 0:0 ar FK "Valka", līdz ar to nespēja panākt cēsnieku komandu. Atgādinām, ka otrā posmā komandas ņem līdzi tikai savstarpējās spēlēs iegūtos punktus. Līdz ar to var jau droši atzīmēt, ka šobrīd FK "Pļaviņas DM" un FK "Madona Kvarcs" komandām ir pa deviņiem punktiem (FK "Pļaviņas DM" šobrīd ir priekšā pēc savstarpējo spēļu rezultātiem), bet FK "Cēsis" komanda iesoļo otrajā posmā bez punktiem. Tikmēr otrā posma B grupā spēlēs FK "Sigulda" un FK "Valka". Sigulda tajā iesoļo ar četriem punktiem, kamēr FK "Valka" – ar vienu.

Savukārt Ziemeļu zonas Rietumu grupā vēl ir palikušas divas spēles, turklāt vienā no tām tiks izšķirts, kas iekļūs otrā posma A grupā un kas paliks B grupā. A grupā noteikti piedalīsies "Ogre United" (19 punkti), kuri aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi sezonā gan ielaida vārtus, gan arī zaudēja punktus, izbraukumā nospēlējot neizšķirti 2:2 ar FK "Lielupe", un "Futbola Parks Academy"/LSPA vienība (deviņi punkti). FK "Lielupe" šī spēle bija ļoti svarīga, jo, uzvarot čempionāta līderus, viņi nodrošinātu sev vietu A grupā, taču tagad ir jāgaida DSVK "Traktors" un "Futbola Parks Academy"/LSPA spēles iznākums.

Šobrīd "Futbola Parks Academy"/LSPA un FK "Lielupe" ir pa deviņiem punktiem, bet DSVK "Traktors" komandai – seši punkti. FK "Lielupe" visas savas spēles ir aizvadījusi, bet, kā jau minēts, šo piektdien ir gaidāma "Futbola Parks Academy"/LSPA un DSVK "Traktors" tikšanās. Gadījumā, ja DSVK "Traktors" neuzvar "Futbola Parks Academy"/LSPA komandu, cīņu par iekļūšanu 3. līgas finālturnīrā turpinās FK "Lielupe", taču gadījumā, ja "DSVK "Traktors" uzvar pēdējā spēlē, viņi arī kvalificēsies otrajam posmam, jo gadījumā, ja visām trim komandām ir pa deviņiem punktiem, vispirms skatās savstarpējo spēļu rezultātus, pēc kuriem labākā būtu DSVK "Traktors".

Līdz ar to, neskatoties uz to, ka "Futbola Parks Academy"/LSPA jau ir nodrošinājuši vismaz trešo vietu grupā, viņiem gaidāmā spēle arī ir ļoti svarīga, jo, kā jau minēts, otrajā posmā komandas ņem līdzi tikai tos punktus, kurus ir izcīnījušas pret tām komandām, kas arī kvalificējas otrajam posmam. Līdz ar to, zaudējot DSVK "Traktors" komandai, "Futbola Parks Academy"/LSPA līdzi ņemtu nevis četrus punktus, bet tikai vienu. DSVK "Traktors" kvalificēšanās gadījumā līdzi ņems četrus punktus, FK "Lielupe" – divus. "Ogre United" otro posmu uzsāks ar 12 punktiem (gadījumā, ja kvalificēsies DSVK "Traktors") vai ar desmit punktiem (gadījumā, ja kvalificēsies FK "Lielupe").

Pavisam noteikti, neatkarīgi no pēdējās spēles pret "Ogre United" rezultāta, FK "Sigulda" un FK "Valka" komandām B grupā pievienosies FK "Alberts". FK "Alberts" līdzi ņems četrus punktus (gadījumā, ja ceturtajā vietā paliks DVSK "Traktors") vai arī otrajā posmā iesoļos bez punktiem (gadījumā, ja ceturtajā vietā paliks FK "Lielupe"). Gadījumā, ja ceturtajā vietā paliks FK "Lielupe", viņi iesoļo B grupā ar sešiem punktiem, savukārt, ja ceturtajā vietā paliks DSVK "Traktors", tad šī komanda uzsāks otro posmu ar vienut punktu krājkasē.

Drīzumā izceļama sekojoša spēle:

  • 19.08.2022 | 20:45 | DSVK Traktors – Futbola Parks Academy/LSPA

Regnārs Skujiņš aizvadītajā periodā guva vēl vienus vārtus un ar septiņiem vārtu guvumiem joprojām ir neaizsniedzams rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Ziemeļu zonas Rietumu grupā. Savukārt par Ziemeļu zonas Austrumu grupas labāko vārtu guvēju ar pieciem gūtajiem vārtiem kļuva FK "Pļaviņas DM" spēlētājs Guntis Džeriņš.

Kā jau tika minēts, šo piektdien plkst. 20.45 Rīgas 49. vidusskolas stadionā notiks Ziemeļu zonas Rietumu grupas izšķirošā spēle starp DSVK "Traktors" un "Futbola Parks Academy"/LSPA komandām. Savukārt sestdien plkst. 16.00 Ogrē savu mājas spēli aizvadīs FK "Alberts" komanda, kur tiksies ar vietējo "Ogre United".

Austrumu zonā pirmajā vietā šobrīd ierindojas FK "Krāslava" futbolisti, kuri piecās spēlēs ir izcīnījuši 13 punktus. Tikpat punktu ir arī "Balvu" komandai, taču viņiem ir par vienu aizvadīto spēli vairāk. 12 punkti ir Augšdaugavas NSS kontā, kas pagaidām ir bez zaudējumiem šajā sezonā. Nedaudz sarežģītākā situācijā atrodas Rēzeknes NBJSS vienība, kurai šobrīd ir iekrāti deviņi punkti, sezonā paliekot tikai divām spēlēm. Teorētiskas izredzes saglabā arī FK "Varakļāni" (septiņi punkti piecās spēlēs), FK "Ludza" (seši punkti piecās spēlēs) un "Rēzekne-2" (seši punkti piecās spēlēs). Tikmēr FK "Līvāni" un Gulbenes BJSS finālturnīram kvalificēties vairs nevar.

Drīzumā izceļamas sekojošas spēles:

  • 20.08.2022 | 16:00 | FK Krāslava – Augšdaugavas NSS
  • 10.09.2022 | 15:00 | Rēzeknes NBJSS/FK Saules Puikas – Balvi

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līderos izvirzījies FK "Krāslava" spēlētājs Deniss Molotkovs, kura kontā ir jau astoņi vārtu guvumi. Ar septiņiem precīziem sitieniem viņam seko Rēzeknes NBJSS/FK "Saules Puikas" futbolists Vadims Mironovs.

Gaidāmajā nedēļas nogalē Austrumu zonā ir paredzētas uzreiz četras spēles. Sestdien plkst. 13.00 "Rēzekne-2" uzņems FK "Līvāni" komandu, 16.00 ir gaidāma spēle par sešiem punktiem starp FK "Krāslava" un Augšdaugavas NSS, bet stundu vēlāk "Balvi" tiksies ar FK "Ludza". Vēl viena spēle ir ieplānota svētdienā - plkst. 14.00 FK "Varakļāni" uzņems Rēzeknes NBJSS/FK "Saules Puikas" vienību.