Latvijas 2. līgas čempionāta pirmajā posmā vairumam komandu atlicis aizvadīt pa četriem mačiem, noskaidrojot četras labākās katras zonas komandas, kas turpinās cīņu par vietu "Optibet" Nākotnes līgā.

Pa desmit mačiem aiz muguras ir visām astoņām Austrumu zonas komandām, kas ļauj izteikt pārliecinošākas prognozes par noslēdzošo četru kārtu cenu. Septiņu punktu pārsvaru tabulas augšgalā bauda FK "Ķekava"/"Auda", kas par savu vietu labāko četriniekā var justies droši. Komandas kontā ir deviņas uzvaras un tikai viens zaudējums, kas piedzīvots pagājušajā sestdienā Limbažos (1:2). Limbažnieki gan atrodas sestajā vietā septiņu punktu atstatumā no ceturtās pozīcijas, tāpēc viņu izredzes šo deficītu atspēlēt nav lielas. Labākās pozīcijās atrodas FK "Priekuļi", kas ieņem piekto vietu trīs punktus aiz FK "Staiceles Bebri" un FK "Kalupe". Pēdējie var lepoties ar četru nezaudētu spēļu sēriju, kas ļāvis komandai ielauzties pretendentu pulkā uz vietu četriniekā.

Kopvērtējuma otrajā vietā pašlaik atrodas Jēkabpils SC, kas savus sekotājus apsteidz par četriem punktiem, bet piektā pozīcijā no jēkabpiliešiem ir septiņu punktu attālumā. Aiz FK "Limbaži" attiecīgi viena un divu punktu atstatumā atrodas FC "Gauja" un Preiļu BJSS.

Sarežģītāka situācija ir Rietumu zonā, kur dažādu iemeslu dēļ komandas aizvadījušas krasi atšķirīgu spēļu skaitu – no astoņām līdz pat 12. Ar 21 punktu desmit mačos pirmie ir JFK "Ventspils" pārstāvji, kuri nepārspēti ir četrās cīņās pēc kārtas, bet FK "Karosta" ar divām spēlēm rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Tāds pats punktu skaits deviņās spēlēs ir FK "Beitar" kontā, bet par punktu atpaliek Babītes SK futbolisti, kuri gan laukumā devušies jau 12 reizes.

Cīņu par vietu labāko četriniekā noteikti turpina nākamās trīs komandas – Mārupes SC, kas ar četrām spēlēm rezervē no Babītes SK atpaliek par trim punktiem, kā arī FK "Liepāja-2" un FK "Jūrnieks", kas atpaliek vēl par punktu ar attiecīgi astoņiem un deviņiem mačiem aiz muguras. Daudz sarežģītākā situācijā atrodas FK "Aliance" – lai arī pēdējās četrās spēlēs piedzīvots tikai viens zaudējums, desmit cīņās iekrāti vien seši punkti.

Atlikušās spēles komandām paredzēts aizvadīt līdz 18. septembrim.

Ar deviņiem gūtiem vārtiem turnīra rezultatīvākais spēlēts ir Ņikita Žarovs no Babītes SK, kuram seko astoņus vārtus guvušais Ričards Raščevskis no FK "Kalupe" un septiņas reizes pretinieku vārtsargus pārspējušais Salvis Petriks no Jēkabpils SC.

Čempionāta pirmajā posmā kopumā 16 komandas savas zonas ietvaros aizvada divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies 2. līgas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos 2. līgas B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu 2. līgā. Arī šeit komandas līdzi ņems tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadīs divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2023. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo četru vietu ieguvēji 2023. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.