Aizvadītajā nedēļas nogalē Majoros, Jūrmalā, notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Sešu komandu konkurencē uzvaras laurus plūca "BFS Atlas"/"Ropaži SC", kas finālā itin pārliecinoši ar rezultātu 10:2 pārspēja "Klaipėdos Universitetas" vienību. Paralēli "Sportland" Latvijas kausa izcīņai notika "Busel Cup" sacensības jauniešiem U-13 un U-15 vecuma grupās, kur par uzvarētājiem kļuva Jūrmalas Futbola skolas un SK "Kengaroos" vienības.

Kausa izcīņa šoreiz aizritēja bez Latvijas valstsvienības spēlētāju dalības. Mūsu izlase šobrīd atrodas Moldovā, kur piedalās Eiropas līgas B divīzijas cīņās. Pirms turnīra izpētot komandu pieteikumus, kļuva skaidrs, ka par galvenajiem favorītiem uzskatāmi "BFS Atlas"/"Ropaži SC" ar virkni bijušo valstsvienības spēlētāju (Pāvels Skaļenko, Nikolajs Kočerigins, Maksims Seņs) ierindā. Savukārt tumšais zirdziņš bija vienīgā ārvalstu vienība "Klaipėdos Universitetas" no Lietuvas.

Spēļu pirmajā dienā visas sešas vienības ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās pa trim, aizvadot viena apļa turnīru. A grupā uzvaras abos mačos izcīnīja "NP"/"PFD", aiz sevis atstājot "Beerhouse No1" un "SLV Pluss", kamēr B grupā līdzīgas sekmes "BFS Atlas"/"Ropaži SC", otro vietu ieņemot Klaipēdas komandai, bet trešo – "Rava Pluss". Grupu uzvarētāji kvalificējās pusfināliem, kamēr otro un trešo vietu ieņēmušās vienības otro dienu sāka ceturtdaļfināla mačos.

Pirmajā dienā gūtu savainojumu dēļ izslēgšanas spēlēs laukumā neizgāja Liepājas vienība "SLV Pluss", līdz ar to "Klaipėdos Universitetas" komanda pusfinālā iekļuva bez cīņas. Otrajā ceturtdaļfināla mačā "Rava Plus" sīvā cīņā ar 6:4 pārspēja "Beerhouse No1".

Pusfinālos "BFS Atlas"/"Ropaži SC" ar 10:1 sagrāva "Rava Pluss", bet Klaipēdas vienība ar 6:3 pieveica "NP"/"PFD".

Finālā sīva cīņa izpalika - galvenie favorīti "BFS Atlas"/"Ropaži SC" jau desmitajā minūtē ieguva ļoti komfortablu piecu vārtu pārsvaru, pārliecinošo uzvaru noturot līdz mača beigām (10:2).

Finālā ar pokeru izcēlās Aleksandrs Hohļuks, ar ko gan izrādījās par maz, lai iegūtu turnīra labākā bombardiera balvu. Aleksandram seši gūti vārti, kamēr "NP"/"PFD" uzbrukuma līderim Sergejam Oleškovam bija par vienu precīzu sitienu vairāk. Sešus vārtus guva kopumā četri spēlētāji.

Kausa ieguvējiem "BFS Atlas"/"Ropaži SC" tika pasniegts ne vien uzvarētāju kauss, bet arī "Sportland" dāvanu karte 200 EUR vērtībā, kā arī "Beerhouse No1" dāvanu karte 50 EUR vērtībā. Pilnīgi visiem dalībniekiem tika dāvanas un balvas no organizatoriem un atbalstītājiem.

Apbalvoti tika arī individuāli labākie sekojošās nominācijās, katram saņemot "Sportland" dāvanu karti 50 EUR vērtībā:

  • Labākais vārtsargs: Igors Labuts ("BFS Atlas"/"Ropaži SC")
  • Simpātiju balva: Dovydas Švambaris ("Klaipédos Universitetas")
  • Labākais vārtu guvējs: Sergejs Oleškovs ("NP"/"PFD")
  • Labākais spēlētājs: Mantas Makutunovičius ("BFS Atlas"/"Ropaži SC")
  • Labākais treneris: Mihails Busels ("BFS Atlas"/"Ropaži SC")

Latvijas kausa izcīņa notika pēc trīs gadu pārtraukuma. Iepriekšējā reizē 2019. gadā Liepājā 11 komandu konkurencē triumfēja "Linden City BSC".

"BUSEL CUP"

Turnīru var uzskatīt par tradicionālu, jo šogad tas risinājās jau trešo reizi. Ja iepriekšējos gados sacensības tika aizvadītas tikai vienā vecuma grupā (U-13 aizpērn un U-14 pērn), tad šoreiz tās notika jau divās - U-13 un U-15 -, katrā no tām pulcējot pa piecām dalībniecēm.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz ieradusies bija komanda no Lietuvas pilsētas Traķiem, tāpat pārstāvēti bija vietējie futbola klubi un skolas – FS "Metta", Rīgas Futbola klubs, SK "Kengaroos" un Jūrmalas Futbola skola.

Sākumā komandas aizvadīja apļa turnīru, kam sekoja spēles par pirmo un trešo vietu. U-13 vecuma grupā finālā iekļuva Jūrmalas futbola skola un "KKSC Trakai", ar rezultātu 3:0 uzvaru izcīnot jūrmalniekiem, kamēr mačā par trešo vietu Jūrmalas Futbola skolas B komanda ar 2:1 pieveica FS "Metta". Savukārt U-15 vecuma grupā finālā SK "Kengaroos" tikai pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pārspēja "KKSC Trakai", bet mačā par trešo vietu Rīgas Futbola klubs ar 3:2 uzvarēja FS "Metta".

Pilnīgi visiem dalībniekiem tika pasniegtas balvas un dāvanas no turnīra organizatoriem un  atbalstītājiem. Vērtīgas balvas tradicionāli tika sarūpētas arī komandu treneriem.

Mihails Busels: "Trešo sezonu pulcējām jaunatnes komandas, šoreiz divās vecuma grupās, kas ir kārtējais solis uz priekšu. Redzam, ka turnīra mērķi tika sasniegti - izmēģināts un izbaudīts pludmales futbols. Jaunieši kopā veselīgi pavadīja laiku lieliskos apstākļos. Mēs progresējam arī ar atbalstītāju piesaisti - kopā ar mums jau kuro gadu ir "Atlas Baltic", "Beerhouse No1", un "Splat", bet šosezon mūs atbalstīja arī minerālūdens "885" un vairumtirgotāji "Stanbev International Distribution". Vislielāko pateicību par finansiālu atbalstu gribu izteikt maniem draugiem, kādreizējiem audzēkņiem un tagad pludmales futbola domubiedriem Konrādam Gailevičam un Dmitrijam Dikanskim. Nav šaubu, ka ar tādu palīdzību mēs kopā turpināsim attīstīt šo projektu. Tiekamies jaunajā sezonā U-14 un U-16 sacensībās."

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija