Rīgā, 2022. gada 28. jūlijā

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. DK 22/-46

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

LFF DK, iepazīstoties ar 2022. gada "Optibet" Virslīgas čempionāta 22. kārtas, "Optibet" Nākotnes līgas 12. kārtas un 2. līgas čempionāta 8. kārtas spēļu protokoliem un delegāta ziņojumiem, vienbalsīgi nolemj:

1. Par spēlētāju un oficiālo personu diskvalifikācijām:

"Optibet" Virslīgas čempionāts:

  • Jegors Novikovs /FK "Auda"/ - uz 1 spēli un 70 EUR naudas sods – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 12.);
  • Masaki Murata /"Valmiera FC"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 12.).

"Optibet" Nākotnes līga:

  • Jānis Pakalns /JDFS "Alberts"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 12.);
  • Kārlis Ozols /FK "Smiltene"/BJSS/ - uz 1 spēli un 70 EUR naudas sods – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 12.);
  • Eduards Deičs /FK "Smiltene"/BJSS/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 19.1.).

2. līgas čempionāts:

  • Emīls Īle /FK "Limbaži"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā 2. līgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 12.).

2. Par sodiem:

"Optibet" Nākotnes līga:

  • FK "Smiltene"/BJSS - 140 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p. 6.2.10).

2. līgas čempionāts:

  • Jēkabpils SC - 70 EUR naudas sods – par apsardzes paviršu darbību un Jēkabpils SC skatītāju neētisku uzvedību (iejaukšanās spēlē, lamāšanās utt.) š.g. 24. jūlija 2. līgas čempionāta spēlē Jēkabpils SC – FK "Kalupe" (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p. 6.1.15).

3. Par  š.g. 23. jūlija "Optibet" Virslīgas čempionāta SK "Super Nova Salaspils" – FK "Tukums 2000"/"Telms" spēli

LFF DK, iepazīstoties ar:

- 23. jūlija "Optibet" Virslīgas čempionāta spēles SK "Super Nova Salaspils" – FK "Tukums 2000"/"Telms" protokolu;
- Spēles delegāta ziņojumu;
- Spēles videoierakstu;
- Š.g. 27. jūlija SK "Super Nova" sniegtajiem paskaidrojumiem;
- Š.g. 27. jūlija SK "Super Nova" ārsta Uģa Viļuma paskaidrojumiem.

2022. gada 28. jūlija LFF DK sēdē SK "Super Nova" un FK "Tukums 2000" pārstāvji sniedza savus paskaidrojumus un norādīja, ka šo situāciju izrunājuši gan sava kluba ietvaros, gan savā starpā, kā arī apliecina, ka viņi nav konstatējuši (dzirdējuši) spēlētājus aizvainojošus vai neētiskus izteicienus. Norādīja, ka pēcspēles situāciju varēja redzēt spēles tiesneši, bet nekādi pārkāpumi netika konstatēti vai fiksēti. Abu klubu pārstāvji apstiprināja, ka klubiem nav savstarpējo pretenziju vai iebildumu vienam pret otru saistībā ar notikumiem spēles laikā un pēc spēles.

Ievērojot norādīto, LFF DK konstatē, ka pēc minētās spēles beigām ir izcēlusies konfrontācija starp FK "Tukums 2000"/"Telms" spēlētāju Ingaru Sarmi Stugli un SK "Super Nova Salaspils" ārstu Uģi Viļumu, un vienbalsīgi nolemj piemērot:

  • Ingaram Sarmim Stuglim – brīdinājumu (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 19.4, Disciplinārā reglamenta p. 1.3 un p.1.4.);
  • Uģim Viļumam – diskvalifikāciju uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p. 19.4., Disciplinārā reglamenta p.1.4.).