Jebkuram sportistam ir mērķis piedalīties augstākā mēroga sacensībās. Iesaistīšanās atbilstošās/pielāgotās sacensībās ir sevišķi svarīga cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Pandēmijas dēļ divus gadus mūsu sportistiem šī iespēja bija liegta, bet šogad atkal Latvijas Speciālās olimpiādes (LSO) futbola komanda varēja iesaistīties cīņā par "Gothia Special Olympic Trophy" kausu. Uz Gēteborgu devās desmit sportisti no sešām iestādēm – Speciālā sporta centra, Tukuma novada speciālās izglītības iestādes, Upesgrīvas pamatskolas, Sveķu pamatskolas, Viduskurzemes pamatskolas-attīstības centra un Limbažu novada speciālās pamatskolas.

Šogad turnīrā piedalījās 20 komandas no 13 valstīm. Mūsu komanda spēlēja spēcīgākajā grupā, izcīnot bronzas medaļas.

  • Latvija – Azerbaidžāna 0:8
  • Latvija – Lietuva 2:0 (vārtus iesita M. Šteinbergs, M. Cabulis)
  • Latvija – Itālija 0:3
  • Latvija – Lietuva 0:0, p.s.s. 5:3 (vārtus iesita M. Šteinbergs, M. Cabulis, K. Barovskis, S. Ferdanskis, R. Zariņš)

Komandas sastāvā spēlēja Madars Šteinbergs (Speciālais sporta centrs), Tomass Kozulis (Tukuma novada speciālās izglītības iestāde), Aivis Štrodahs (Tukuma novada speciālās izglītības iestāde), Uldis Krūmiņš (Tukuma novada speciālās izglītības iestāde), Sandoss Ferdanskis (Upesgrīvas pamatskola), Ralfs Zariņš (Sveķu pamatskola), Kristaps Barovskis (Sveķu pamatskola), Mikus Cabulis (Viduskurzemes pamatskola-attīstības centrs), Regnārs Gross (Viduskurzemes pamatskola-attīstības centrs), Ārons Burkēvičs (Limbažu novada speciālā pamatskola). Par komandu Gēteborgā rūpējās treneris Harijs Gulbis un delegācijas vadītāja, fizioterapeite Nadija Strazdiņa.

Kā izceļ LSO pārstāvji, šo panākumu nevarētu sasniegt bez līdzcilvēku atbalsta. Pateicoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstam un LFF futbola sociālās atbildības speciālistes Alises Pētersones palīdzībai, pirmoreiz pirms turnīra LSO sportistiem tika noorganizēta treniņnometne. LFF sarūpēja komandai arī jaunu ekipējumu. Savs ieguldījums un atbalsts bija no sportistu pārstāvētajām iestādēm, kā arī no sportistu vecākiem. LSO izsaka pateicību atbalstītājiem, paužot, ka šis sasniegums ir visu nopelns.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Speciālā olimpiāde