Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicelē aizvadīta sešu dienu sporta un aktīvās atpūtas nometne "Septiņi bruņurupuči", kurā piedalījās Latvijas Speciālās olimpiādes (LSO) futbolisti - 15 sportisti ar intelektuālās attīstības traucējumiem no septiņām skolām.

Nometnes uzdevums bija jauniešu ar īpašām vajadzībām fizisko spēju paaugstināšana, futbola spēles iemaņu un prasmju pilnveidošana, kā arī draudzīgu savstarpējo attiecību nostiprināšana. Nometnes laikā LSO komanda gatavojās dalībai vērienīgajā "Gothia Special Olympics Trophy" turnīrā, kas jūlijā notiks Gēteborgā, Zviedrijā.

Tāpat nometnes ietvaros LSO futbolistiem bija iespēja aizvadīt sadraudzības spēli ar kara bēgļiem no Ukrainas, kuri pašlaik mitinās Staicelē.

"Šāda nometne pirms mūsu sacensībām notika pirmo reizi. Tika realizēta pārdomāta nometnes programma. LFF mācību un treniņu centrā bija labi sadzīves un treniņu apstākļi, nodrošināta laba ēdināšana. Pateicoties LFF atbalstam, komanda tikusi arī pie jauniem formas tērpiem un vestēm," pauž projekta vadītāja Nadija Strazdiņa. "Rezumējot nedēļas laikā paveikto, jāsecina, ka šādas nometnes ļoti palīdz LSO sportistiem labāk sagatavoties starptautiskām sacensībām, sadraudzēties. Liela pateicība LFF par atbalstu! Ceram uz sadarbību arī nākotnē."

VIDEO SIŽETS PAR NOMETNI: