Gaidāmajā nedēļas nogalē plānotas aktivitātes arī pludmales futbola segmentā. Sestdien un svētdien Majoru pludmalē notiks Latvijas kausa izcīņa, un paralēli tai būs arī "Busel Cup" pludmales futbola sacensības jauniešiem U-13 un U-15 vecuma grupās.

Sestdien, 23.jūlijā, un svētdien, 24.jūlijā, Majoros notiks "Sportland" Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar sešu komandu, tostarp Klaipēdas Universitātes vienības piedalīšanos. Ņemot vērā, ka šoreiz nestartēs valstsvienības spēlētāji, mūs sagaida interesantas, neprognozējamas cīņas no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Dalību kausa izcīņā apstiprinājušas sekojošas komandas: "Klaipedas Universitetas" (Klaipēda, Lietuva), "SLV Pluss" (Liepāja), "NP/PFD" (Rīga), "Rava Pluss" (Rīga), BFS "Atlas"/Ropaži SC (Rīga/Ropaži) un "Beerhouse No1" (Rīga).

Vispirms visas vienības, sadalītas divās apakšgrupās pa trim katrā, aizvadīs viena apļa turnīru, noskaidrojot tās divas, kuras izslēgšanas cīņās iesaistīsies no pusfināla kārtas.

Izloze lēma A grupā savest kopā "Beerhouse No1", "SLV Pluss" un NP/PFD komandas, bet B grupā – "Rava Pluss", "Klaipedas Universitetas" un BFS "Atlas"/Ropaži SC.

Maču sākums sestdien pulksten 11.00, svētdien – 10.00. Paredzams, ka kausa ieguvējs būs zināms svētdien ap pulksten 14.00, kad, uzreiz pēc finālmača, sāksies apbalvošanas ceremonija. Tajā tiks ne vien pasniegts kauss un sacensību galvenā balva no sporta veikala "Sportland" spēcīgākajai vienībai, bet arī apbalvoti individuāli labākie spēlētāji dažādās nominācijās.

Latvijas izlases spēlētāji tikmēr posīsies ceļā, lai no trešdienas, 27. jūlija, piedalītos "Euro Beach Soccer League 2022" B divīzijas cīņās Moldovā.

Latvijas kausa izcīņa notiks pēc trīs gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi 2019. gadā Liepājā 11 komandu konkurencē triumfēja "Linden City BSC".

Paralēli Latvijas kausa izcīņai sestdien un svētdien notiks "Busel Cup" sacensības pludmales futbolā jauniešiem.

Turnīru var uzskatīt par tradicionālu, šogad tas norisināsies jau trešo reizi. Ja iepriekšējos gadus sacensības tika aizvadītas tikai vienā vecuma grupā (U-13 aizpērn, U-14 pērn), tad šoreiz jau divās: U-13 un U-15, katrā no tām pulcējot pa sešām dalībniecēm, tādējādi, salīdzinot ar pagājušo gadu, kopējais komandu skaits ir dubultojies.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šoreiz ciemos brauks viesi no Lietuvas pilsētas Trāķiem, tāpat pārstāvētas būs vietējie futbola klubi un skolas – FK "Jūrnieks", FS "Metta", Rīgas Futbola klubs, SK "Kengaroos" un Jūrmalas Sporta skola.

Ar spēļu kalendāru, komandu sastāviem un citu informāciju iespējams iepazīties Latvijas pludmales futbola turnīru mājas lapā www.fta.lv/bslatvia.

"Busel Cup" ir sacensības jauniešiem, kuru mērķis ir apvienot aktīvu atpūtu pludmalē pie jūras ar futbolu. Turnīrs ir bez maksas un ar lieliskām balvām, pateicoties Mihailam Buselam un sadrbības partneru atbalstam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija