Pašmāju pludmales futbola segmentā vasaras sezona rit pilnā sparā. Nupat Jūrmalas kausa izcīņā laurus plūca BFS "Atlas"/Ropaži SC, bet vēl divas citas Latvijas komandas pošas uz Dāniju, kur šajā nedēļas nogalē notiks Baltijas jūras un Skandināvijas līgas otrais posms.

Sestdien, 2. jūlijā, startēja tradicionālā Jūrmalas kausa izcīņa pludmales futbolā. Pirmajā posmā 11 komandu konkurencē uzvaras laurus plūca BFS "Atlas"/Ropaži SC, aiz sevis atstājot FK "BEITAR" un "New Project" vienības.

Interesanti, ka pirmajā posmā pirmās divas vietas ieņēma komandas, kas pērn tikās finālposma izšķirošajā mačā, līdz ar to varam spriest, ka gada laikā spēku samērs nav īpaši mainījies. Vienīgais izņēmums – pagājušā gada trešā spēcīgākā komanda "Beerhouse No1" šoreiz palika 10. vietā, apsteidzot tikai vienu konkurenti. Bet par visu pēc kārtas...

Vispirms visas 11 komandas sacentās apakšgrupu turnīrā, noskaidrojot pa divām labākajām, kas turpinās cīņas par pirmo līdz ceturto, piekto līdz astoto un devīto līdz 11. vietu.

A apakšgrupā divas vienības – "New Project" un "FAM3" – finišēja ar identisku punktu skaitu (12), pateicoties minimālai (1:0) uzvarai savstarpējā spēlē augstāku vietu ieņemot "New Project". Trešo vietu ieguva "FREE", ceturto "Kreiss", bet uz pārspēlēm par devīto līdz 11. vietu tika nosūtītas "Baltic XL" un "Beerhouse No1" komandas.

Līdzīga aina bija vērojama arī B apakšgrupā – BFS "Atlas"/Ropaži SC un FK "BEITAR" izcīnīja pa astoņiem punktiem, turklāt savā starpā nospēlēja neizšķirti 2:2, ropažniekiem ieņemot pirmo vietu dēļ labākas kopējās vārtu attiecības. Trešo vietu ieguva "PPFK Joga Bonita", ceturto – "PFD", bet piekto – "Rava Pluss".

Posma otrajā kārtā, kā jau minēts iepriekš, komandas spēkojās par konkrētām vietām. Tā miniturnīrā par pirmo līdz ceturto vietu pārliecinoši triumfēja BFS "Atlas"/Ropaži SC, kas izcīnīja uzvaras visos trīs mačos. FK "BEITAR" otrajai vietai pietika ar uzvaru un neizšķirtu, savukārt "New Project" ieguva divus punktus par neizšķirtiem, kas deva trešo vietu.

Arī "Kreiss" otrajā kārtā izcīnīja uzvaras visās trīs spēlēs, tādējādi nodrošinot piekto vietu, aiz sevis atstājot "FREE", "PFD" un "PPFK Joga Bonita".

Visbeidzot, devīto vietu ieguva "Baltic XL", desmito – "Beerhouse No1", bet 11. vietā palika "Rava Plus".

Posma labākie spēlētāji (MVP) tika apbalvoti ar "Sportland" dāvanu kartēm 25 eiro vērtībā. Par tiem tika atzīti:

  • vārtsargs: Igors Labuts (BFS "Atlas"/Ropaži SC),
  • laukuma spēlētājs: Andrejs Baklanovs (FAM3).

Tāpat "Sportland" piešķīra 25 eiro vērtu dāvanu karti skatītāju konkursa uzvarētājam.

Pavisam šogad tiks aizvadīti trīs posmi, arī 16. jūlijā un 6. augustā. Trīs posmu ietvaros tiks noskaidrotas astoņas labākās komandas, kas tiksies finālā 7. augustā.

Tikmēr nedēļas nogalē 9. un 10. jūlijā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā tiks aizvadīts otrais Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas otrais posms, kurā tiks noskaidrotas tās četras komandas, kas 13.augustā Pērnavā cīnīsies par līgas čempiontitulu un medaļām.

Pēc pirmā posma situācija turnīra tabulā ir itin intriģējoša. Jā, līderi "BSC Copenhagen" (Dānija) atrāvušies piecu punktu attālumā, toties otro vietu no pēdējās šķir vien trīs punkti, kas sola bezkompromisa cīņas par iekļūšanu četru labāko vienību skaitā.

Mūsu valsts komandām sekmes pirmajā posmā vērtējamas kā viduvējas. BSC "LAT" ar četriem punktiem ieņem piekto vietu, no kārotā četrinieka atpaliekot par diviem punktiem, bet "Vides Tehnika"/"Erawadee" ar trim punktiem šobrīd ieņem pirmspēdējo, septīto vietu, no labāko četrinieka atpaliekot par vienas uzvaras tiesu. Bet visu vēl iespējams labot. Jāpiemin, ka sestdien pulksten 14.00 abas Latvijas komandas tiksies savā starpā, un šim mačam var izrādīties izšķiroša nozīme cīņā par ceļazīmi uz finālu.

Turnīra tabula

V-ta

Komanda

Sp.

U

UP

UPS

Z

Vārti

P-ti

1.

BSC "Copenhagen"

4

3

1

0

0

20:11

11

2.

SK "Augur Enemat"

4

2

0

0

2

20:14

6

3.

"Nõmme BSC Olybet"

4

2

0

0

2

14:11

6

4.

"Bemannia FC Stockholm"

4

2

0

0

2

15:19

6

5.

BSC "LAT"

4

1

0

1

2

19:21

4

6.

BSC "Thunder Arvutitark"

4

1

0

1

2

5:18

4

7.

"Vides Tehnika"/"Erawadee"

4

1

0

0

3

22:22

3

8.

BSC "Pärnu"

4

1

0

0

3

12:21

3

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija