Jūnija mēnesī pa vienai spēļu kārtai aizvadīja arī Latvijas 2. līgas komandas. Pēc piecām kārtām Rietumu zonas tabulas galvgalī iekārtojies JFK "Ventspils", kas divreiz zaudējis punktus, bet vēl ne reizes nav zaudējis maču. Savukārt Austrumu zonā ar perfektu bilanci ir FK "Ķekava"/"Auda" komanda.

Rietumu zonas turnīra tabulas galvgalī ir ļoti saspringti - pirmais četrinieks izkārtojies viena punkta attālumā. Vadībā ar 11 punktiem pašlaik ir ventspilnieki, bet turpat pakausī elpo vēl trīs komandas – FK "Beitar", Babītes SK un FK "Karosta" (visām pa 10 punktiem). Zīmīgi, ka uzvaras garšu šosezon nobaudījušas visas astoņas komandas, kas spēlē Rietumu zonā. Kā pēdējā to izdarīja FK "Liepāja-2", kas 19. jūnijā viesos ar 1:0 nolieca FK "Aliance" pretestību.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 2. līgas Rietumu zonā tiktāl vadībā ir Kristiāns Korsaks (Mārupes SC), kurš guvis piecus vārtus, kā arī vēl vairākiem futbolistiem ir pa četriem precīziem sitieniem: Mārtiņam Milaševičam (FK "Aliance"), Vladimiram Mukinam (JFK "Ventspils") un Ņikitam Žarovam (Babītes SK).

Tikmēr Austrumu zonā nepārspēta ir FK "Ķekava"/"Auda", kas jūnijā ar 1:0 izbraukumā pārspēja savu tuvāko sekotāju Jēkabpils SC, sagādājot tam pirmo neveiksmi 2. līgas čempionātā šosezon. Par trešo vietu šobrīd cīnās FK "Staiceles Bebri" un FK "Priekuļi". Abas komandas iekrājušas pa deviņiem punktiem.

Visas līgas un Austrumu zonas labākais snaiperis ar septiņiem vārtiem ir Ričards Raščevskis no FK "Kalupe" komandas, kas gan iekrājusi tikai sešus punktus. Uzbrukuma jauda kalupiešiem ir iespaidīga, viņi gūst vairāk nekā trīs vārtus vidēji spēlē, bet aizsardzības drošība neļauj tabulā gozēties augstākā pozīcijā.

Čempionāta pirmajā posmā kopumā 16 komandas savas zonas ietvaros aizvada divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies 2. līgas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos 2. līgas B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu 2. līgā. Arī šeit komandas līdzi ņems tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadīs divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2023. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo četru vietu ieguvēji 2023. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.

Foto: FK "Aliance"