Aptuveni mēnesis pagājis kopš 2022.gada "Dali Dali" 3. līgas sezonas sākuma. Dažās zonās komandas jau ir paspējušas ieskrieties, savukārt citur komandas tikai uzsāk savu sezonu. Kā ziņots, šosezon spēkiem mērojas 37 komandas, kas sadalītas Centra, Ziemeļu, Austrumu un Rietumu zonās.

Centra zonā lielākā daļa no komandām jau ir aizvadījušas vismaz pa piecām spēlēm, un šobrīd līdera pozīcijas ar 12 punktiem notur JRFPC "Upesciema Warriors" komanda. Vienīgo zaudējumu līdervienībai pagaidām ir sarūpējusi šī gada skaļākais "Dali Dali" 3. līgas projekts FK PPK/"Betsafe", kas gan pagaidām ieņem ceturto vietu kopvērtējumā, iepriekšējā kārtā piedzīvojot arī savu pirmo zaudējumu – 0:4 pret JDFS "Alberts-2" komandu. JDFS "Alberts-2" šobrīd ir palikuši vienīgie, kuri soļo bez zaudējumiem, atpaliekot no līderiem vien par punktu. Savukārt trešo vietu ar desmit punktiem pašlaik ieņem vēl viens līgas jaunpienācējs FK "Olaine"/FK "Union".

Savas pirmās uzvaras meklējumos joprojām ir veselas četras komandas – Rīgas Tehniskā universitāte, "Riga United", FK "Beitar-2" un JFK "Daugava". Jāatzīmē, ka JFK "Daugava" no piecām aizvadītajām spēlēm tikai vienu reizi ir atzinusi pretinieku pārākumu, visām pārējām spēlēm noslēdzoties neizšķirti, turklāt atņemot punktus arī divām no jau iepriekšminētām līdervienībām – JDFS "Alberts-2" un FK PPK/"Betsafe".

Šajā starta posmā labāko vārtu guvēju godu ir uzņēmušies divi futbolisti - Markuss Jonāns (JDFS "Alberts-2") un Artjoms Kozlovskis (FK "Olaine"/FK "Union"), kuriem abiem ir pa četriem precīziem sitieniem. Pa vieniem vārtiem mazāk ir Edgaram Hudjakovam, Nikitam Lazarenko (abi JFK "Daugava"), Viktoram Kuļepovam (FK "Olaine"/FK "Union") un Danielam Romenskim (FK PPK/"Betsafe").

Jau šovakar plkst. 19:30 notiks abu līderu savstarpējā tikšanās, kad JRFPC "Upesciema Warriors" Upesciemā uzņems JDFS "Alberts-2" jauniešus. Savukārt ceturtdien ASK "Kadaga" spēkosies ar FK "Beitar-2" komandu. Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīta vēl viena spēle, kad svētdien "Riga United" viesosies Olainē pie FK "Olaine"/FK "Union".

Rietumu zonā šobrīd līderos ir FK "Tukums 2000-3" komanda, kurai pēc trīs spēlēm ir maksimālais iespējamais punktu skaits, turklāt divās no tām tika fiksētas ļoti pārliecinošas uzvaras. Ar septiņiem punktiem viņiem seko pagājušā gada Rietumu zonas čempioni FS "Jelgava-2", kuri čempionāta ievadspēlē nospēlēja neizšķirti 0:0 ar citu Jelgavas klubu JFC "Jelgava". Pagaidām trešajā vietā ar sešiem punktiem ierindojas FK "Dobele Allegro" un Dienvidkurzemes FK, tiesa, dobelniekiem ir tikai divas aizvadītas spēles, kamēr kurzemniekiem jau veselas četras, turklāt arī savstarpējā spēlē Dobeles futbolisti bijuši meistarīgāki, pārspējot Dienvidkurzemes FK ar 5:1. Divas komandas pagaidām nav izcīnījušas nevienu punktu – Bauskas BJSS/"Mēmele", kuri abas spēles zaudēja ar tenisa rezultātu 1:6 (pret FK "Tukums 2000-3" un Dienvidkurzemes FK) un FK "Iecava", kuri visās četrās aizvadītajās spēlēs piedzīvojuši diezgan smagas sakāves.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rietumu zonā līdera pozīciju ir ieņēmis tukumnieks Ronalds Leja, kuram ir jau septiņi vārtu guvumi. Viņa sekotājiem Ralfam Burkānam (FS "Jelgava-2") un Renaltam Freimanim (Dienvidkurzemes FK) ir pa diviem vārtu guvumiem mazāk.

Gaidāmajā nedēļas nogalē ir paredzētas divas spēles. Vispirms sestdien FK "Tukums 2000-3" uzņems JFC "Jelgava" futbolistus, bet svētdien Bauskas BJSS/"Mēmele" futbolisti Saldū centīsies izcīnīt savus pirmos punktus šosezon.

Vidzemes jeb Ziemeļu zonas čempionātā šogad ir unikāla izspēles kārtība. Desmit komandas ir sadalītas divās grupās pa piecām katrā. Savās grupās komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Katras grupas trīs spēcīgākās komandas apvienosies Ziemeļu zonas otrajā posmā, kur, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, aizvadīs pa divām spēlēm pret otras grupas komandām. Tāpat arī katras grupas ceturtās un piektās vietas ieguvējas, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, aizvadīs pa divām spēlēm pret otras grupas komandām.

Ziemeļu zonas Rietumu grupā pārliecinoši sezonu uzsākusi līgas jaunpienācēja "Ogre United", kas abās čempionāta pirmajās spēlēs izcīnīja divas ļoti pārliecinošas uzvaras ar kopējo vārtu starpību 13:0 un ar sešiem punktiem šobrīd ieņem pirmo vietu. Tikmēr otrajā vietā ar pieciem punktiem pašlaik atrodas "Futbola Parks Academy"/LSPA vienība, kura ir ne tikai aizvadījusi jau četras spēles līgā, bet ir arī viena no divām "Dali Dali" 3. līgas dalībniecēm, kas spējušas aizceļot līdz "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas "Play-off" kārtai. Pārējās trīs komandas pagaidām ir bez uzvarām - DSVK "Traktors", FK "Lielupe" un FK "Alberts". Tiesa, DSVK "Traktors" komandai trijās spēlēs ir trīs neizšķirti, un FK "Lielupe" komandai divās spēlēs ir divi neizšķirti, līdz ar to abas šīs komandas vēl nav izjutušas arī zaudējuma rūgtumu.

Tikmēr Ziemeļu zonas Austrumu grupā līdera pozīciju ar četrām uzvarām četrās spēlēs pārliecinoši ieņem FK "Madona Kvarcs" komanda, kurai ar sešiem punktiem trīs mačos seko FK "Pļaviņas DM" un FK "Cēsis". FK "Sigulda" un FK "Valka" pēc trīs spēlēm pagaidām ir bez punktiem.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Ziemeļu zonas Rietumu grupā augstāko pozīciju ieņem "Ogre United" spēlētāji - Regnārs Skujiņš ar četriem vārtu guvumiem, Raivis Rubīns un Juris Skābardis ar diviem precīziem sitieniem. Savukārt Ziemeļu zonas Austrumu grupā ar četriem precīziem sitieniem izcēlies Jevgeņijs Finčuks (FK "Madona Kvarcs"), bet pa trīs vārtu guvumiem ir Mārim Ķauķītim (FK "Cēsis") un Oskaram Saliņam (FK "Madona Kvarcs").

Jau šovakar FK "Sigulda" un FK "Valka" cīnīsies par saviem pirmajiem punktiem, bet ceturtdien FK "Lielupe" dosies ciemos pie "Ogre United". Tāpat svētdien FK "Pļaviņas DM" uzņems FK "Cēsis" komandu.

Austrumu zonā čempionāts tikai uzsāk savus apgriezienus. "Balvi" un Gulbenes BJSS ir vienīgās komandas, kuras ir aizvadījušas pa divām spēlēm - Balvi ar sešiem punktiem pašlaik ir čempionāta līderi, savukārt Gulbenes BJSS pašlaik ir pēdējā, devītajā vietā. Čempionātu vēl nav uzsācis FK "Ludza", bet visām pārējām komandām ir pa vienai aizvadītai spēlei. Uzvaras savās sezonas atklāšanas spēlēs ir izcīnījušas FK "Krāslava", "Rēzekne-2" un Augšdaugavas NSS. Turklāt Augšdaugavas NSS ir otra "Dali Dali" 3. līgas komanda, kas piedalīsies "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas "Play-off" posmā.

Neskatoties uz to, ka lielākā daļa ir aizvadījusi tikai pa vienai spēlei, rezultātīvāko spēlētāju saraksta augšgalā uzreiz ar trīs gūtajiem vārtiem (spēlē pret Gulbenes BJSS atzīmējies ar Hat-trick) atrodas rēzeknietis Dainis Žukovs. Divus vārtus sezonas sākumā ir guvuši Elvis Bovins (Augšdaugavas NSS), Deniss Molotkovs (FK "Krāslava") un Ģirts Vaskis ("Balvi").

Šovakar FK "Ludza" uzsāks sezonu ar izbraukuma spēli pret "Rēzekne-2" un jau sestdien aizvadīs arī savu pirmo mājas spēli šosezon, uzņemot FK "Krāslava" futbolistus. Svētdien ir paredzētas vēl divas spēles - Rēzeknes NBJSS tiksies ar FK "Līvāni", bet FK "Varakļāni" uzņems Gulbenes BJSS.