Latvijas Futbola federācija (LFF) saistībā ar masu informācijas līdzekļos izskanējušo informāciju par iespējamo spēlētāja paraksta viltošanu no FK "Spartaks" puses saistībā ar spēlētāja Matveja Ivahnova (Matvei Ivakhnov) pāreju informē, ka minētā lieta LFF redzeslokā ir kopš šī gada februāra.

Šī gada 8. martā lietas ietvaros tika pieņemts attiecīgs LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) lēmums. Lietas izskatīšanas ietvaros ar SSPK lēmumu tika konstatēts, ka starp FK "Spartaks" un spēlētāju noslēgtajā darba līgumā ir paredzēta jurisdikcijas atruna, kura nosaka, ka visi no darba līguma izrietošie tiesiskie strīdi tiek risināti attiecīgajās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) juridiskajās institūcijās.

Pēc minētā SSPK lēmuma lieta šobrīd ir nonākusi izskatīšanā FIFA. LFF ir sniegusi FIFA visu nepieciešamo informāciju un dokumentus, kas no FIFA puses tika pieprasīti. Vadoties no tā, kāds būs FIFA lēmums minētajā lietā, attiecīgās LFF juridiskās institūcijas - Disciplinārlietu komiteja un SSPK - izvērtēs iespējamo sankciju piemērošanu gadījumā, ja tiks konstatēti pārkāpumi no kāda no Latvijas futbola klubu puses.

Papildus tam saistībā ar iespējamo parakstu viltošanu LFF vērsīsies attiecīgajās Latvijas Republikas institūcijās.