Latvijas 2. līgas čempionāta sezonas ievadā ar nevainojamu bilanci – trīs uzvaras trīs mačos – izcēlušās FK "Karosta" un FK "Ķekava"/"Auda" komandas, kas pašlaik ieņem attiecīgi Rietumu zonas un Austrumu zonas kopvērtējuma pirmās vietas.

FK "Karosta" spējusi tikt pie panākumiem trīs sarežģītos mačos, pārspējot FK "Jūrnieks" (1:0), Babītes SK (2:1) un Mārupes SC (2:0). Viegli ceļā uz uzvarām nav klājies arī FK "Ķekava"/"Auda" vienībai, kas pēc pārliecinoša panākuma pār Preiļu BJSS (5:1) vēlāk ar 2:0 pārspēja FC "Gauja" un ar 2:1 apspēlēja FK "Limbaži".

Rietumu zonā bez zaudējumiem sacenšas arī JFK "Ventspils" komanda, kurai septiņi punkti trīs mačos, kamēr Austrumu zonā divi panākumi divās cīņās ir Jēkabpils SC kontā.

Savu pirmo punktu meklējumos Rietumos joprojām ir FK "Liepāja-2" (vienā mačā) un FK "Jūrnieks" (divās spēlēs), savukārt Austrumos ar trim zaudējumiem sezonu sākušas FK "Limbaži" un Preiļu BJSS komandas.

Ar četriem vārtu guvumiem turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas Mārtiņš Milašēvičs no FK "Aliance", kura pārstāvētā komanda trīs mačos izcīnījusi vienu uzvaru, un Ņikita Žarovs no četros mačos divus panākumus iekrājušās Babītes SK vienības.

Čempionāta pirmajā posmā kopumā 16 komandas savas zonas ietvaros aizvada divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies 2. līgas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos 2. līgas B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu 2. līgā. Arī šeit komandas līdzi ņems tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadīs divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2023. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo četru vietu ieguvēji 2023. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.

Foto: Uldis Dobelis / www.rekurzeme.lv