Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas pludmales futbola tiesneši pulcējās "Joulumae" sporta bāzē netālu no Pērnavas, Igaunijā, lai aizvadītu trīs dienu sezonas sagatavošanās nometni. Kopā ar Igaunijas kolēģiem tika aizvadītas spēles noteikumu semināra lekcijas un diskusijas, kā arī nokārtoti fiziskie normatīvi un teorijas eksāmens.

No 13. līdz 15. maijam Latvijas pludmales futbola tiesneši pirmo reizi pulcējās trīs dienu nometnei, kur galvenais uzdevums bija kopā ar Igaunijas kolēģiem kvalitatīvi sagatavoties sezonai, izstudējot spēles noteikumus un pēdējās aktuālās izmaiņas, kā arī pārbaudot fizisko sagatavotību un teorētiskās zināšanas.

"Paldies Latvijas Futbola federācijai par sniegto lielisko iespēju kvalitatīvai nometnei Latvijas pludmales futbola tiesnešiem. Tikai 160 kilometrus no Rīgas Igaunijas teritorijā ir lieliska sporta bāze, kur katru gadu gatavojas sezonai Igaunijas pludmales futbola klubi, kā arī tiesneši. Kā ir zināms, divus gadus abu valstu tiesneši kopā apkalpoja Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgu, un briest trešā sezona - vēl interesantāka un stiprāka, ar Dānijas un Zviedrijas klubu dalību, tāpēc bija tikai loģiski savākties pirms sezonas kopā un strādāt pie kopīgām vadlīnijām pludmales futbola tiesāšanā," pauž Latvijas pludmales futbola tiesnešu delegācijas vadītājs Eduards Borisevičs.

Latvijas pludmales futbola sezonas sāksies 11. jūnijā ar tradicionālo Jūrmalas kausu pludmales futbolā (1. posms), bet jau 18. un 19. jūnijā Latvijas klubi sāks savu dalību Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā.

 

Latvijas pludmales futbola tiesneši

 Dz. gads

 Kategorija

Eduards Borisevičs

1982

FIFA

Jurijs Ivušins

1983

FIFA

Igors Jacevičs

1989

Nacionālā

Aleksandrs Kornejevs

1983

Nacionālā

Dmitrijs Stulpiņš

1986

Nacionālā

Artjoms Boroduļins

1994

Nacionālā

Dmitrijs Dikanskis

1982

I kategorija

Dmitrijs Bogdanovs

1991

I kategorija

Maksims Križanovskis

2005

III kategorija

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija