Jaunā "Optibet" Nākotnes līgas sezona sāksies ar spēli 8. aprīlī FK "Jelgava" sporta bāzē, kur vietējā FS "Jelgava" komanda tiksies ar "RFS-2" futbolistiem, bet pēc tam nedēļas nogalē vēl sešas spēles uzņems laukumi Rīgā, Smiltenē, Liepājā un Rēzeknē.

Tradicionālais sezonas prezentācijas pasākums, kuram interesenti varēs sekot līdzi tiešraidē, notiks 31. martā.

Turnīrs divos apļos risināsies no aprīļa līdz novembrim. Sacensībās startēs septiņi pērnās sezonas dalībnieki, trīs jaunpienācēji no Latvijas 2. līgas čempionāta, kā arī četras "Optibet" Virslīgas čempionāta dublieru komandas.

Gaidot jauno sezonu, čempionāta kalendārs veidots ar citiem principiem, lai vairotu interesi par sacensībām un līdzjutēju iespējas sekot līdzi notikumiem spēlēs. Plašāk par to stāsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) projektu vadītājs Dāvids Isakovs: "Esmu motivēts palīdzēt attīstīt "Optibet" Nākotnes līgas čempionātu, lai tas kļūtu par kvalitatīvu platformu mūsu klubu, spēlētāju un treneru profesionālai izaugsmei. Pārdomāts kalendārs līdzīgi kā pašiem dalībniekiem ir svarīgs arī visām iesaistītajām personām, lai tas dotu iespēju rādīt vairāk satura un ilgākā laika periodā vienas kārtas ietvaros arī sasniegt lielāku auditoriju. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, spēļu sākuma laiki pārklājas ļoti minimāli, un tas ir pamats tālākām darbībām ar tiešraižu plānošanu un čempionāta atspoguļošanu. Esam mainījuši kalendāra izveides principus, par prioritāti nosakot iespēju līdzjutējiem sekot līdzi iespējami vairāk spēlēm. Tiek ņemts vērā arī "Optibet" Virslīgas čempionāta kalendārs, un tāpat kā papildus spēļu dienu arvien aktīvāk centīsimies pozicionēt piektdienas."

Pirmoreiz vēsturē pirms čempionāta tiek plānotas visu komandu foto sesijas, bet kvalitatīvi producētas tiešraides tiek plānotas vismaz no vienas spēles katrā kārtā. Arī pašas komandas jaunajā sezonā turpinās savu mājas spēļu tiešraides, kas iepriekšējās sezonās ieguvušas lielu popularitāti.

Kā zināms, dublieru čempionāta komandām no šīs sezonas tiek dota iespēja integrēties Latvijas futbola līgu sistēmā. "Optibet" Nākotnes līgā tiek integrētas četras šādas komandas bez iespējas kvalificēties "Optibet" Virslīgas čempionātam.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2023. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2022. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2022. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.