No 10. līdz 17. aprīlim Austrijā Latvijas tiesneses Viola Raudziņa un Diāna Vanaga piedalījās 2015. gada UEFA Eiropas U-17 meiteņu čempionāta elites kārtas turnīrā, kur četru valstu (Austrijas, Dānijas, Zviedrijas un Norvēģijas) izlases savā starpā cīnījās par pirmo vietu savā apakšgrupā, lai pievienotos pārējo grupu uzvarētājām un tālāk cīnītos par uzvaru jau šī gada jūnija beigās un jūlija sākumā Islandē paredzētajā finālturnīrā.

Turnīra laikā pirmajā tiesātajā spēlē starp Zviedrijas un Dānijas izlasēm sarežģīti lēmumi nebija jāpieņem. Spēle tika aizvadīta korekti un mierīgi, tai noslēdzoties ar neizšķirtu rezultātu 1:1. Pirmā spēle tika tiesāta kopā ar tiesnesēm no Austrijas (ar tiesneša asistenti Sara Telek un ceturto tiesnesi Michaela Fritz). Arī otrā spēle starp Zviedrijas un Austrijas izlasēm, kur Viola Raudziņa kā ceturtā tiesnese un Diāna Vanaga kā tiesneša asistente palīdzēja galvenajai tiesnesei no Horvātijas (Ivana Martinčič), bija korekta, tomēr ar spraigu cīņu par spēles iznākumu līdz pat tās izskaņai. Šajā spēlē Austrijas komanda piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pēc tam, kad spēles 78. minūtē pa tiešo no stūra sitiena, bumbai nevienu neskarot, skaistus vārtus guva Zviedrijas izlase, spēlei tā arī noslēdzoties ar rezultātu 1:0.

Pēdējā turnīra spēle, kurā tikās Austrijas un Dānijas izlašu meitenes, Viola Raudziņa pieņēma pareizu lēmumu par 11 metru soda sitiena piešķiršanu par labu Dānijas komandai, kuru tā nerealizēja. Mačs noslēdzās ar Austrijas izlases uzvaru pār Dāniju ar rezultātu 1:0. Gan otrā, gan trešā turnīra spēle tika aizvadīta brigādē kopā ar tiesnesēm no Horvātijas - Ivana Martinčič un Barbara Vidovič.

Pēdējā turnīra dienā, paralēli notiekošajā spēlē starp Zviedrijas un Norvēģijas izlasi, kas izšķīra komandu izvietojumu apakšgrupā, rezultāts bija 1:1, ar ko Norvēģijas izlasei pietika, lai nodrošinātu sev pirmo vietu apakšgrupā un iespēju piedalīties finālturnīrā. Spēli par pirmo vietu apakšgrupā apkalpoja tiesnešu brigāde no Spānijas (Beatriz Gil Gozalo un Rocio Puente Pino) un Austrijas (Sara Telek un Michaela Fritz).

Turnīra laikā tiesnešu darbu novērtēja un noderīgus padomus sniedza inspektores Cristine Frai no Vācijas un Galina Doneva no Bulgārijas. Turnīra delegāte bija no Armēnijas - Knarik Abelyan.

No spēlēm brīvajās dienās tika aizvadīti treniņi fitnesa trenera pavadībā un apmācību nolūkos analizēti UEFA veidotie spēļu momentu videomateriāli. Brīvajā dienā tiesnesēm, inspektorēm un delegātei tika nodrošināta ekskursija pa Vīni.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - UEFA.com un Latvijas Futbola federācija