Šī rīta notikumi pārsteidza, šokēja. Es vienmēr esmu bijis politiski neitrāls un allaž izvairījos konfliktsituācijās nostāties kādā no pusēm, vienmēr esmu atbalstījis dialoga meklēšanas ceļu. Tas, kas šobrīd notiek tepat netālu no mums, ir prātam neaptveramu izaicinājumu realitāte, kādu nevienam pat sapņos nenovēlu.

Karš nav risinājums, karš ir konflikta saasinājums, un neviena no pusēm no tā nebūs ieguvēja. Jebkurā karā visi ir tikai zaudētāji. Kad runa ir par karu, tā vairs nav gluži politika, bet cilvēcības jautājums. Kara apstākļos nav iespējams palikt malā un neitrālam. Mana attieksme pret iebrukumu neatkarīgas valsts teritorijā, aizbildinoties ar izdomātiem argumentiem, ir kategoriski nosodoša.

Futbols ir ne tikai sporta veids, bet cieņas, godīgas spēles, vienlīdzības un citu vērtību vēstnesis. Visa plašā futbola ģimene ir par cieņpilnu līdzāspastāvēšanu. Nepamatota agresija un karadarbības iniciēšana nevar tikt tolerēta.

LFF uztur ciešu komunikāciju ar Ukrainā spēlējošo Latvijas izlases futbolistu Kasparu Dubru, kurš šobrīd atgriežas Latvijā.

Mums visiem ir jārīkojas tā, lai motivētu iespējami drīzu karadarbības pārtraukšanu.

Vadims Ļašenko, LFF prezidents