Jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase maijā piedzīvos savu debiju Eiropas čempionāta atlases sacensībās. Piektdien notikušajā izlozē tā uzzināja savus pirmos pretiniekus.

Latvijas komanda 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtā ielozēta A grupā kopā ar mājinieci Serbiju, Ziemeļīriju un Nīderlandi.

Priekšsacīkšu kārtā piedalīsies 12 izlases, kas sadalītas trīs apakšgrupās. Laikā no 10. līdz 15. maijam tās sabraukumos aizvadīs viena apļa turnīru. Pamatkārtu sasniegs katras grupas uzvarētāja un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

Pamatkārtā šīm četrām komandām pievienosies 12 izlases ar labāko UEFA koeficientu. Komandas sadalītas četrās apakšgrupās un arīdzan aizvadīs viena apļa cīņas sabraukumos. Šie mači plānoti oktobrī, bet grupu uzvarētājas nopelnīs tiesības 2023. gada martā piedalīties finālturnīrā.

A grupas labākā komanda pamatkārtā sacentīsies vienā grupā ar Ukrainu, Poliju un Horvātiju, bet labākā no otro pozīciju ieguvējām spēkosies ar Čehiju, Ungāriju un Krieviju.

Kā ziņots, janvārī savu debijas sezonu sāka Latvijas Sieviešu telpu futbola līga, kas kalpo kā atskaites punkts valstsvienības potenciālo kandidātu atlasīšanai. Komandas veidošana un vadīšana uzticēta pieredzes bagātajam trenerim Artūram Šketovam.