Pēc saskaņošanas ar klubiem un Latvijas Futbola federāciju (LFF) publicēts gaidāmās "Optibet" Virslīgas sezonas kalendārs. Turnīrs, kas notiks četros apļos ar desmit komandu dalību, risināsies no 11. marta līdz 13. novembrim.

Jaunās sezonas atklāšanas spēle 11. martā norisināsies Liepājā, kur mājinieki uzņems turnīra debitanti SK "Super Nova Salaspils". Pēc tam 12. martā futbola līdzjutēji varēs izbaudīt intriģējošu dueli starp "Riga FC" un "Valmiera FC", kā arī ne mazāk aizraujošu Jūrmalas "Spartaka" un čempiones RFS tikšanos. Pirmo kārtu noslēgs spēles starp BFC "Daugavpils" un FK "Tukums 2000"/"Telms", kā arī ne mazāk intriģējošs FK "Metta" un FK "Auda" duelis. 

"Ir ļoti liels prieks par tuvojošos sezonu. Šai noteikti jākļūst par īpašu. Pēc ilgiem gadiem atgriežamies pie desmit klubu Virslīgas sastāva, kas nozīmē - vēl vairāk spēļu, vēl lielāku intrigu, vēl vairāk uzmanības mūsu Virslīgas čempionātam," pauž biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs. "Tas būs liels izaicinājums gan klubiem, gan mums kā organizatoriem. Kopumā tiks aizvadītas 180 spēles, un šis jau pats par sevi ir liels apjoms. Ņemot vērā, ka sākot ar šo gadu stājas spēkā mūsu jaunais raidtiesību līgums, Virslīga būs vēl pieejamāka. To būs iespējams vērot 200 valstīs visā pasaulē. Spēļu tiešraides ārzemēs būs pieejamas "Eleven" un "OneFootball" platformās. Mums tas ir ne tikai liels solis uz priekšu, bet arī liela atbildība un pārbaudījums attiecībā pret mūsu jaunajiem partneriem."

"Šī ir jauna latiņa mūsu attīstības ceļā. Turpināsim darbu pie jauniem projektiem un ļoti ceram jau pavisam drīz nākt klajā ar jaunumiem, kas iepriecinās ne tikai Virslīgas līdzjutējus, bet arī plašāku auditoriju," piebilst M. Krivuņecs. 

"Paldies kolēģiem no biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" par allaž profesionālo un skrupulozo darbu sezonas kalendāra veidošanā. No šodienas jauno sezonu varam gaidīt ar dubultu nepacietību. Ne tikai tāpēc, ka varam lūkoties jau konkrētu maču virzienā, bet arī tāpēc, ka no klubu puses redzam ļoti aktīvu gatavošanos sezonai un sastāvu komplektēšanu. Uzreiz vairāki klubi sevi no pirmajiem mačiem pieteiks ar čempionu ambīcijām, un tas sola aizraujošu sezonu," uzskata LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Īpašs prieks, ka sezonai gatavojas desmit klubi. Šāds dalībnieku skaits Latvijas futbola augstākās līgas čempionātam ir optimāls, jo nodrošina augsta līmeņa spēļu praksi arī lielam skaitam vietējo futbolistu. Katram klubam ir skaidra pieeja jaunajai sezonai un skaidri savi darba principi. Novēlu dalībniekiem un līdzjutējiem skaistus futbola svētkus astoņu mēnešu garumā!"

Jaunajā sezonā čempionāta dalībnieku rindas papildinās trīs labākās 2021. gada "Optibet" Nākotnes līgas komandas – FK "Auda", kas augstākajā līgā spēlēs pirmoreiz kopš 2004. gada, FK "Tukums 2000"/"Telms", kas Virslīgā atgriežas pēc viena gada pārtraukuma, un sacensību debitante SK "Super Nova Salaspils".

Foto: Sanita Ieva Sparāne / RFS