Latvijas Futbola federācijas prezidenta Vadima Ļašenko uzruna 2021. gada noslēgumā.

Dārgie futbola draugi un kolēģi!

Aizvadīts vēl viens izaicinājumiem bagāts gads, kurā, neskatoties uz visiem ar pandēmiju saistītiem sarežģījumiem un šķēršļiem, visi kopā viennozīmīgi esam spējuši izdarīt vairāk nekā iepriekšējā gadā. Čempionātu norise bija stabilāka un labāk pārdomāta, tika īstenoti vairāki vēl nebijuši projekti un sperti svarīgi soļi Latvijas futbola attīstīšanā.

Ir sākti nozīmīgi un arī vēsturiski infrastruktūras uzlabošanas darbi. Rēzeknē un Liepājā top pirmās futbola halles Latvijā ārpus galvaspilsētas. Šādas halles ļaus bērniem visa gada garumā trenēties komfortablos un kvalitatīvos apstākļos. 2021. gadā turpinājām citus infrastruktūras projektus, vēl piecos stadionos ierīkojot modernas automātiskās laistīšanas sistēmas un uzklājot četrus mākslīgā seguma pilna izmēra laukumus. Tāpat sākti "Daugavas" stadiona tribīņu uzlabošanas darbi ar jumta izbūvi.

Lai gan daudziem tas šķita neiespējami epidemioloģiski nedrošajā situācijā, kāda visā pasaulē valda jau ilgstoši, šovasar mums izdevās sarīkot LFF Leģendu spēli, atvedot uz Rīgu ne vien pasaules, bet arī Latvijas futbola leģendas. Leģendu spēle bija tikai viens no redzamākajiem un spilgtākajiem pasākumiem, kas veltīts Latvijas Futbola federācijas simtgadei. Tāpat kā veltījums šim zīmīgajam notikumam izdota pastmarka.

Liels gandarījums ir arī par mūsu valstsvienības progresu, kas atspoguļojās pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā, kur Latvijas izlase pret spēcīgām komandām rādīja sīkstu pretestību un cienīgus rezultātus. Īpaši atzīmēšu arī Latvijas U-17 izlasi, kas iekļuva Eiropas priekšsacīkšu Elites kārtā.

Aizvadītā gada laikā Latvijas futbols ieguvis arī jaunus atbalstītājus. Latvijas čempionāta 1. līgai, jaunatnes čempionātam un e-futbola segmentam piesaistīti jauni sponsori. Privātā sektora interese un gatavība atbalstīt masveidīgāko sporta veidu valstī ir brīnišķīgs apliecinājums mūsu organizācijas reputācijai. Tāpat kā izcīnītās tiesības 2022. gadā Rīgā uzņemt UEFA Čempionu līgas finālturnīru telpu futbolā. Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins vairākkārt izcēlis LFF administrācijas labo darbu, tāpēc tik nozīmīga turnīra uzņemšana Latvijai uzticēta bez jebkādām bažām.

Mums izdevās veidot ciešākas attiecības ar ministrijām, valsts institūcijām un pašvaldībām. Sadarbībā ar VARAM esam uzsākuši mākslīgā apgaismojuma būvniecības projektus Valmieras un Jūrmalas stadionos. LFF, sakārtojot nepilnības finanšu segmentā, ir atguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu un nesen tika iekļauta VID padziļinātas sadarbības programmas bronzas līmenī.

Mēs turpinām palīdzēt futbola klubiem, īstenojot Klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmu un Infrastruktūras inventāra programmu. Finansiāls atbalsts tiek novirzīts labākajiem treneriem un futbola veterāniem.

Saprotams, ka darāmā aizvien ir daudz, taču, esmu pārliecināts, soli pa solim visa futbola ģimene, visos līmeņos iesaistītie dodas pareizajā virzienā, kas vērsts uz attīstību gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi. To vizītes laikā Latvijā apstiprināja arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno. Visi kopā veidojam konkurētspējīgu vidi, kas nebīstas izaicinājumu, bet ar katru gadu palielina savu prasību latiņu.

Jaunajā gadā novēlu turpināt mērķtiecīgi un atbildīgi strādāt Latvijas futbola labā, kā arī šajos ne vienkāršajos laikos neaizmirst parūpēties par savas ģimenes un tuvinieku labsajūtu. Lai nākamais gads mums visiem ir līdzsvarots un piepildīts, jo tikai šādos stāvokļos varēsim būt noderīgi un lietderīgi jomās, kurās spējam dot visvairāk.

Novēlu visiem laimīgu Jauno gadu!

LFF prezidents Vadims Ļašenko