Septembrī savu dalību Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajā CORE (Centre of Refereeing Excellence) projektā perspektīvajiem kontinenta futbola tiesnešiem veiksmīgi noslēdza un sertifikātus ieguva Latvijas Futbola federācijas (LFF) izvirzītā tiesnešu brigāde - Kristaps Ratnieks, Artūrs Šakurovs un Ņikita Ivļevs.

Projekta ietvaros jaunie tiesneši pusgada garumā apguva un pilnveidoja savas tiesāšanas prasmes tādos aspektos kā fiziskā sagatavotība, noteikumu interpretācija un pielietošana, angļu valodas zināšanu uzlabošana utt.

Kristaps Ratnieks: "Esam ļoti pateicīgi LFF par mūsu izvirzīšanu šim vienreizējam projektam, ko organizē UEFA kopā ar no dažādām valstīm pieaicinātiem speciālistiem, fiziskās sagatavotības treneriem, bijušajiem un vēl esošajiem starptautiskās kategorijas tiesnešiem. Šī pusgada laikā mēs daudz strādājām pie sevis pilnveidošanas, ziedojām daudz laika ikdienas treniņiem, video epizožu apspriešanai, valodas prasmju uzlabošanai. Mēs guvām ļoti vērtīgu pieredzi, strādājot ar dažādiem treneriem un instruktoriem, kā arī mācoties no mūsu kolēģiem Vācijā, Spānijā, Anglijā, Armēnijā, Albānijā, Austrijā un Nīderlandē. Komandas vārdā varu teikt, ka esam progresējuši visos aspektos, uzlabojuši savus rezultātus, bet galvenokārt guvuši neatņemamu pieredzi, kas palīdzēs virzīties tālāk un sasniegt sevis nospraustos mērķus."

Artūrs Šakuros: "Programmas uzdevums ir jauno tiesnešu apmācība un sagatavošana visaugstākā līmeņa starptautiskajām sacensībām, pievēršot uzmanību pat sīkākajām detaļām. Sešu mēnešu laikā esam strādājuši pie savas fiziskās formas, noteikumu interpretācijas un spēļu analīzes padziļinātā UEFA instruktoru uzraudzībā. Ņemot vērā to, ka UEFA CORE pulcē tiesnešus no dažādām Eiropas valstīm, mums bija iespēja iegūt vērtīgu pieredzi, jaunus draugus un saprast tiesneša darba nianses lielajās futbola valstīs. Novēlu katram tiesnesim piedzīvot šādu neaizmirstamu pieredzi, kas ļauj pilnveidot savas zināšanas un prasmes, kā arī motivē strādāt ar vēl lielāku pašatdevi un visaugstāko attieksmi pret tiesāšanu."

Ņikita Ivļevs: "Šī gada martā katram no mums bija jāizvirza sev mērķi, kurus gribam sasniegt pēc sešiem mēnešiem. Kādam tā bija fiziskā sagatavotība, kādam  angļu valodas prasmes. Septembrī klātienē mums bija jāapliecina progress tiesāšanā un mērķu sasniegšanā. Katrs no dalībniekiem ieguldīja daudz laika un spēka, lai uzlabotu sevi. Mūsu komanda paradīja sevi no vislabākās puses, ko atzīmēja ne tikai pieredzējušie tiesnešu instruktori no visas Eiropas, bet arī tiesneši no citam valstīm. Šī brauciena kulminācija, manuprāt, bija spēle Francijā, kuru mēs ar komandu veiksmīgi notiesājām un izpelnījāmies labas atsauksmes no spēles inspektoriem."