Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto vīriešu sacensību apskats.

2. LĪGA

Latvijas klubu futbola trešajā līmenī aizvadītas septiņas no 13 spēļu kārtām jeb nedaudz vairāk kā puse spēļu 1. kārtā. Turnīra tabulas galvgalī iekārtojušās divas komandas ar 18 punktiem, abām ir pa sešām uzvarām un vienam zaudējumam: Skanstes SK un SK "Spēks". Pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē (3:1), augstāku pozīciju tabulā ieņem Skanstes SK, kas savu vienīgo klupienu pieredzēja čempionāta otrajā kārtā pret "Caramba Rīga" (0:2). Bez neviena paša zaudējumu čempionātu turpina aizvadīt FK "Karosta", kas ar 17 punktiem (bilance 5-2-0) iekārtojies tabulas trešajā vietā. Liepājniekiem sevišķi svarīgas būs divas spēles čempionāta beigās - 10. un 17. oktobrī sacenšoties ar pašreizējiem līderiem Skanstes SK un SK "Spēks". Tikai divus punktus no līderiem atpaliek FK "Limbaži", tā ka arī šī komanda noteikti vēl cer pacīnīties par uzvaru līgā. Pārējām komandām skrējienā pēc titula būs jāpaļaujas ne tikai uz pašu panākumiem, bet arī uz konkurentu klupieniem.

Turnīra tabulas lejasdaļā tikai iepriekšējā spēļu kārtā pie savas pirmās uzvaras tika "Balvi", ar 5:1 apspēlējot FK "Staiceles Bebri" komandu. Tā ka intriga ir dzīva arī tajā tabulas daļā, un "izdzīvošanas" virpulī ierautas arī Jēkabpils SC un FK "Priekuļi" komandas.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 11 vārtiem septiņās spēlēs iekārtojies Skanstes SK futbolists Ričards Bušmeisters, viņam pa pēdām min pieredzējušais uzbrucējs ar Azerbaidžānas izlases spēļu pieredzi Vugars Askerovs - FK "Salaspils" pārstāvis šosezon izcēlies ar desmit precīziem sitieniem. SK "Spēks" līderim Nikam Savaļniekam ir deviņi vārti.

3. LĪGA

Pašmāju klubu futbola ceturtajā līmenī čempionāts jau tuvojas finiša stadijai. Rīgas reģionā tabulas galvgalī iekārtojās Babītes SK (37 punkti) un FK "Jūrnieks" (35). Pirmajā savstarpējā spēlē ar 2:0 pārāki bija Babītes komandas pārstāvji, bet jau šo piektdien, 17. septembrī, atbildes spēlē "Jūrniekam" ir iespēja revanšēties. Šīs spēles iznākums, visticamāk, izšķirs Rīgas reģiona uzvarētājus, jo nākamie sekotāji "Tente"/"Beitar" un SK "Kengaroos" atpaliek jau par desmit un vairāk punktiem, un četrās spēlēs šādu deficītu izsmelt būs ļoti sarežģīti.

Arī Ziemeļu zonā ir divi izteikti līderi - FK "Ķekava"/FK "Auda" un FC "Gauja" iekrājušas pa 22 punktiem, vienīgos punktus zaudējot tieši savstarpējā spēlē, kas beidzās ar rezultatīvu neizšķirtu 2:2. Šo klubu otrā tikšanās savā starpā paredzēta pēdējā spēļu kārtā 22. oktobrī, tā ka uzvarētāja liktenis, visticamāk, tiks izšķirts jau sezonas pašā izskaņā.

Latgales zonā joprojām nevainojama bilance - septiņas uzvaras septiņās spēlēs - ir FK "Kalupe", kā rindās spēlē ne mazums futbolistu ar bagātīgu virslīgas pieredzi. Šī komanda sev jau nodrošināja uzvaru Latgales zonā, jo tuvākais sekotājs FK "Krāslava" atpaliek par 11 punktiem, bet jāaizvada vairs tikai divas spēles. Viena no tām - tieši pret FK "Kalupe".

Ziemeļaustrumu zonā atlikušas vairs tikai divas spēļu kārtas, un uz pirmo vietu pretendē divas komandas - SK "Latgols"/"Ludza" (18 punkti) un FK "Madona Kvarcs" (15). Pirmajā savstarpējā spēlē ludzānieši bija pārāki ar 3:0, bet otru reizi komandas samēros spēkus pēdējā kārtā, 25. septembrī Madonā.

Visbeidzot Rietumu zonā, kur ir lielākais dalībnieku skaits 3. līgā (12 komandas), līderpozīcijās iekārtojušās JFK "Ventspils" un "Albatroz SC-2" komandas, kuras abas iekrājušas pa 18 punktiem. Tiesa, ventspilnieki to paveikuši septiņos mačos, vienreiz piedzīvojot arī zaudējumu, turpretim "Albatroz" ir sešas uzvaras tikpat spēlēs. Turpat divu punktu attālumā ir arī JFC "Jelgava".

DUBLIERU ČEMPIONĀTS

Virslīgas dublieru čempionāta komandām ir vēl pa četrām piecām spēlēm. Pagaidām līderpozīcijās iekārtojās zaudējumu rūgtumu nepazīstošie BFC "Daugavpils" dublieri, kuriem astoņos mačos 18 punkti. Par trim punktiem mazāk ir "Riga FC" dublieriem, kuriem vēl spēle azotē. Pirmajā savstarpējā spēlē ar 3:2 pārāki bija daugavpilieši, bet atbildes spēle paredzēta pēdējā kārtā, 28. oktobrī Rīgā.

Virslīgas dublieru čempionāta vārtu guvumu apskati:

Foto: Preiļu BJSS