Noslēgusies Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līga. Pat neskatoties uz zaudējumu pēdējā mačā, čempionu titulu itin pārliecinoši nodrošināja SK "Augur Enemat" vienība, kas tuvākos sekotājus – "Nõmme BSC Olybet" – apsteidza par deviņiem punktiem. Trešo vietu izcīnīja BSC "Thunder Arvititark".

Atgādinām, ka Latvijas komandas pēdējos mačus aizvadīja vēl 8. augustā, turklāt – ne visai veiksmīgi, kā rezultātā jau tobrīd atvadījās no cerībām uz apvienotās līgas medaļām. Turklāt, ja pērn mūsu valsts čempionus no apvienotās līgas bronzas medaļām šķīra vien divu punktu tiesa, tad šogad aina ir daudz skaudrāka – labākā pašmāju komanda BSC "LAT", kas noslēgumā tika klasificēta piektajā pozīcijā, no trešās vietas atpalika jau par 11 punktiem.

Par sacensību labāko vārtsargu tika atzīts Kaspars Koters (SK "Augur Enemat"), rezultatīvākā spēlētāja balva pienākas Mihailam Skuratovičam (BFS "Baltic XL Ropaži"), bet par šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kristians Marmors (SK "Augur Enemat").

Ar savām domām dalās Latvijas pludmales futbola sacensību galvenais organizators Eduards Borisevičs: "Ļoti sarežģīts gads. Covid-19 ierobežojumu dēļ komandām bija lielas grūtības savlaicīgi sākt kvalitatīvu treniņprocesu, bet mums, organizatoriem, plānot un rīkot posmus abās valstīs. Ņemot vērā apstākļus, uzskatu, ka izdevās paveikt vairāk nekā minimumu. Priecē, ka šosezon Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgā startēja Norvēģijas komanda ar vairākiem dāņu futbolistiem sastāvā, tāpat par sacensībām interesējas arī no citām valstīm, bet, kā redzam, Covid-19 neļauj realizēt visu potenciālu. Laiks radīs, kā būs nākamgad, bet jebkurā gadījumā arī vietējā līmenī Latvijā no senseniem laikiem ir kur spēlēt pludmales futbolu – ir tradicionālais Jūrmalas kauss, kuram šogad bija lielāka interese nekā pērn. Tāpat mums top projekts - nacionāla līmeņa pludmales futbola stadions, kur, ja viss izdosies kā plānots, beidzot katru gadu jau aprīlī izlase, klubi un komandas varētu sākt gatavoties sezonai. Jauno infrastruktūras objektu visiem zināmajā vietā Ķīpsalas pludmalē atbalstīja Latvijas Futbola federācija un Rīgas dome. Esmu pārliecināts, ka mums visiem kopā izdosies to realizēt. Un tas jau būtu būtisks solis Latvijas pludmales futbola attīstībā."

NOSLĒGUMA TABULA

Vieta

Komandas

Spēles

Vārti

Punkti

1.

SK Augur Enemat

13

83:31

36

2.

Nõmme BSC Olybet

13

55:41

27

3.

BSC Thunder Arvutitark

13

62:54

23

4.

BSC Pärnu

13

45:58

18

5.

BSC LAT

13

45:70

12

6.

FK BEITAR

13

47:59

12

7.

Pure Nordic Water

7

32:28

11

8.

BFS Baltic XL Ropaži

13

49:77

6

2021. gada Latvijas - Igaunijas pludmales futbola čempionātu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru Asociācija sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju. 2021. gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta: sporta veikals "Komanda", "SynotTip", "Splat", "Luna Group", "Everest", "Beerhouse No1", "GO bezalkoholiskais", saldējums "Eskimos".

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram profilos.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija