Svētdien, 8.augustā, Majoros risinājās otrais "Busel Cup" pludmales futbola turnīrs jauniešu komandām. Šogad U-14 vecuma grupā. Izšķirošos vārtus gūstot pēdējā mača pēdējā sekundē, par kausa ieguvējiem kļuva KKSC "Trakai" jaunie pludmales futbolisti.

Pavisam turnīrā piedalījās sešas komandas, tostarp Babītes jaunkundzes (tiesa, ar zēniem konkurēja arī nedaudz vecākas jaunās dāmas), un, kas īpaši patīkami – neviena no vienībām nepalika bez izcīnītiem punktiem.

Bet pirms turnīra pašas pēdējās spēles bija izveidojusies situācija, ka tā brīža līderim "Jūrmalas SS" pret Trāķu komandu pietika arī neizšķirts, lai saglabātu līderpozīcijas un titulu. Tomēr notika pretējais – viesi no Lietuvas guva vārtus pēdējā sekundē, burtiski izraujot kausu no jūrmalnieku rokām.

Trešo vietu izcīnīja SK "Kangaroos" (Salaspils), aiz sevis atstājot FK "Valor" (Ropaži), FK "Jūrnieks" (Rīga) un jau pieminēto "Babītes SK" vienību.

Pēc turnīra ar savām pārdomām padalījās sacensību iniciators un galvenais veicinātājs Mihails Busels: "Man ir liels prieks, ka mēs turpinām šo turnīru, aizvadot otro gadu pēc kārtas. Uzdevumi nemainās: veselīgi pavadīt laiku un piesaistīt jaunatnes, kā arī klubu treneru uzmanību pludmales futbolam, kas ļoti daudz dot jauniešu attīstībā: tehniku, veiklību, spēku utt. Šogad, neskatoties uz ne īpaši labvēlīgu epidemioloģisku situāciju, mums ir atkal sešas komandas: atkal ir viesi no Lietuvas, kā arī pirmo reizi startē meiteņu kolektīvs no Babītes SK. Nākamajā sezonā tiek plānots turnīrs jau divās vecuma grupās – U-15 un U-13. Pieprasījums pēc sacensībām aug, izdarīšu visu iespējamo, lai katru gadu turnīrs progresētu. Bet par šo turnīru man gribētos īpaši pateikties kompānijai "Atlas Baltic", kas jau vairāk kā divdesmit gadus atbalsta pludmales futbolu Latvijā un atrada iespējas arī šoreiz atbalstīt arī jauniešu turnīru, tāpat man ļoti gribētos pateikties "Beerhouse No1", kas sarūpēja īpašas pārsteiguma balvas jauniešu treneriem, un, protams, manam audzēknim Konrādam Gailevičam. Tāpat jauniešus iepriecināja arī zobu pasta "Splat", saldējums "Eskimos" un dzeramais ūdens "Everest". Mani ļoti priecē fakts, ka ar katru gadu partneru skaits aug, un tas nozīmē, ka turnīram ir ļoti labas perspektīvas. Vēlreiz paldies visiem atbalstītajiem un dalībniekiem par turnīru, novēlu visiem veselību un spēku šajos grūtajos laikos. Tiekamies jaunajā sezonā!”

Kā jau minēts, pērn par uzvarētājiem kļuva Jūrmalas Sporta skolas komanda, pārējās vietas uz pjedestāla ieņemot "FA Trakai" un SK "Kangaroos" (Salaspils).

Rezultātu tabula

V-ta

Komandas

1.

2.

3.

4.

5.

6

Vārti

P-ti

1.

KKSC "Trakai"

 X

2:1

1:0

0:0

2:1

3:0

8:2

13

2.

Jūrmalas SS

1:2

 X

1:0

1:0

2:2

5:0

10:4

10

3.

SK "Kangaroos"

0:1

0:1

3:0

2:0

1:0

6:2

9

4.

FK "Valor"

0:0

0:1

0:3

 X

1:0

0:0

1:4

4

5.

FK "Jūrnieks"

1:2

2:2

0:2

0:1

5:0

8:7

5

6.

Babītes SK

0:3

0:5

0:1

0:0

0:5

 X

0:14

1

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija