Šodien savu 45. dzimšanas dienu svin Latvijas pirmais futbolists Anglijas premjerlīgā, ilggadējais mūsu valstsvienības uzbrukuma līderis, bijušais izlases galvenais treneris Marians Pahars. Latvijas Futbola federācija (LFF) visa kolektīva vārdā sveic jubilejā, novēlot turpināt rast piepildījumu futbolā.

Latvijas izlases rindās uzbrucējs aizvadījis 75 spēles, gūstot 15 vārtus. Valstsvienībā viņš debitēja 1996. gadā, 19 gadu vecumā Kiprā.

1999. gadā viņš par kļuva par tobrīd iespaidīgākā transfēru darījuma mērķi Latvijas futbola vēsturē, pievienojoties Anglijas premjerlīgas klubam "Southampton". Tur viņš pavadīja septiņus gadus, "svēto" rindās gūstot vairākus zīmīgus panākumus. 1998./1999. gada sezonā viņš ar diviem vārtiem kaldināja kluba vietas saglabāšanu Anglijas premjerlīgā, 2001./2002. gada sezonā ar 14 vārtiem ieņēma dalītu 8. vietu premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Pavisam kopā Pahars "Southampton" kreklā premjerlīgā guva 42 vārtus - tas ir trešais labākais rezultāts kluba vēsturē.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Pahars kļuva par treneri, un laika posmā no 2013. līdz 2017. gadam vadīja arī Latvijas izlasi. Šobrīd viņš ir viens no Daiņa Kazakeviča asistentiem Latvijas izlasē.