Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto vīriešu sacensību apskats.

2. LĪGA

Mēneša sākumā startēja mači trešajā spēcīgākajā vīriešu sacensību līmenī Latvijā jeb 2. līgā. Tā kā paralēli tika aizvadītas arī vairākas stadijas "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā, 2. līgā visas komandas pagaidām aizvadījušas tikai pa divām spēlēm. Divas komandas - SK "Spēks" un AFA "Olaine" - tiktāl soļo ar nevainojamu bilanci jeb sešiem punktiem divos mačos.

"Spēks" čempionātu sāka ar 4:2 panākumu pār "Jēkabpils SC" un 6:0 sagrāvi pret FK "Aliance", savukārt olainieši priecē ar augstas rezultativitātes spēlēm - 7:3 pār FK "Limbaži" un 3:1 Balvos. Trīs no pieminētajiem klubiem ("Jēkabpils SC", FK "Aliance" un "Balvi"), kā arī FK "Priekuļi" šosezon vēl ir tikai ceļā uz pirmajiem punktiem.

Čempionāta labāko snaiperu galvgalī pirmajās divās kārtās izvirzījās Georgijs Sačkovs (4 vārti) no AFA "Olaine", kā arī virslīgas rūdījumu izjutušais Niks Savaļnieks (trīs vārti), kurš šogad pārstāv SK "Spēks" rindas.

Sacensību pirmajā posmā paredzēts, ka katra komanda samēros spēkus ar katru pa vienai reizei, tātad čempionātā ir vēl 11 spēļu kārtas. Kamēr "Atbildīgas spēles" Latvijas kausā vēl daudzskaitlīgi cīnās 2. līgas klubi, tikmēr spēļu ritms pamatturnīrā ir gausāks, bet, sākot ar augusta vidu, spēļu režīma rats iegriezīsies straujāk.

3. LĪGA

Rīgas reģionā sevi pagaidām vislabāk apliecina "Babītes SK" un SK "Kengaroos" - šīm divām komandām ir maksimālie 12 punkti četrās spēlēs. Tikpat punktu, taču piecos mačos ir FK "Jūrnieks" komandai. "Bombardieru" saraksta augšējās rindās pārliecinoši iekārtojies Latvijas U-17 izlases dalībnieks Efraims Valutadatils ("Babītes SK") un Asilbeks Vohidovs (FK "Jūrnieks") - abiem ir pa sešiem precīziem sitieniem.

Ziemeļu zonā komandas paguvušas aizvadīt vien pa divām spēlēm. Trim komandām - FK "Ķekava"/FK "Auda", FC "Gauja" un DSVK "Traktors" - pagaidām ir tikai uzvaras.

Latgales reģionā līderpozīcijās iekārtojusies FK "Krāslava", kura gan četros mačos paguvusi izjust arī zaudējuma rūgtumu. FK "Kalupe" ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir otrie, bet FK "Līvāni" sešus punktus iekrājuši trīs mačos.

Ziemeļaustrumu zonā četras no piecām komandām guvušas pa uzvarai vienā vai divās spēlēs, tā ka šeit visas galvenās cīņas vēl tikai priekšā, un par skaidriem favorītiem runāt vēl pāragri. Taču snaiperu galvgalī jāizceļ Andis Šarigins no FK "Varakļāni" - viņš paguvis izcelties ar pieciem vārtu guvumiem.

Rietumu zonā četras komandas turpina cīnīties bez zaudējuma rūgtuma pazīšanas, bet līdera godā šobrīd iekārtojies FC "Kauguri"/JFS, kam ir septiņi punkti trīs mačos. Tikai divās spēlēs sešus punktus un vārtu starpību 20:0 ieguvis JFK "Ventspils", bet 15:0 bilance ir "Albatroz SC-2" komandai. Šī kluba spēlētājs Matīss Čurkunovs pretinieku vārtsargus sarūgtinājis jau sešreiz.

DUBLIERU ČEMPIONĀTS

Virslīgas dublieru čempionātā tiktāl aizvadītas četras spēļu kārtas, bet mainīgā komandu skaita dēļ visām komandām vēl nav vienāds spēļu skaits. Ar trim uzvarām trīs mačos tabulas galvgalī iekārtojušās "Riga FC-2" un RFS-2 komandas, uzreiz aiz viņiem seko labākās vārtu starpības (18-5) īpašnieki no BFC "Daugavpils-2", bet pieci punkti četros mačos ir FS "Metta"/Latvijas Universitāte" komandai, kurā būtisku vezumu ved Latvijas jaunatnes izlašu līderi Bruno Melnis (7 vārti) un Artjoms Puzirevskis (6). Abi guvuši 13 no komandas 19 gūtajiem vārtiem čempionātā.

Virslīgas dublieru čempionāta vārtu guvumu apskati

Foto: AFA "Olaine"