Otrdien notikušajā LFF valdes sēdē tika skatīti dažādi jautājumi precizētas darba kārtības ietvaros. Tika pieņemti lēmumi par sieviešu izlases galveno treneri, "Noah Jūrmala" neizpildītajām saistībām, "Daugavas" stadiona jumta izbūves projekta realizētājiem un 3. līgas klubu dalības maksu.

Jau ziņojām par LFF valdes lēmumu atbrīvot no Latvijas sieviešu futbola izlases galvenā trenera pienākumu veikšanas Didzi Matīsu, kurš valsts galveno sieviešu futbola komandu vadīja vairāk nekā desmit gadu. Tāpat šai sakarā tika pieņemti lēmumi uzdot LFF Treneru padomei, LFF administrācijai un LFF prezidentam izvērtēt un iesniegt LFF valdei kandidātu argumentētu sarakstu uz šo amatu līdz šā gada 30. jūlijam un uzdot LFF administrācijai, konsultējoties ar LFF Sieviešu futbola komiteju, iesniegt atjaunoto Latvijas sieviešu futbola attīstības koncepciju līdz nākamajai LFF valdes sēdei.

LFF valde pieņēma zināšanai LFF administrācijas sniegto informāciju par biedrības "Noah Jūrmala" veiktajiem pārkāpumiem, neizpildītajām saistībām un potenciālajiem riskiem attiecībā uz LFF statūtu, Klubu licencēšanas noteikumu un Jaunatnes futbola klubu akreditācijas nolikumu prasību neizpildi. LFF valde nolēma uzaicināt "Noah Jūrmala" valdes locekļus-patiesā labuma guvējus uz nākamo LFF valdes sēdi informācijas sniegšanai par situāciju klubā un plānoto kluba darbību.

Balstoties uz "Daugavas" stadiona jumta būvniecības konkursa rezultātiem un LFF administrācijas izvērtējumu, LFF valde lēma lūgt LFF Infrastruktūras komitejai līdz šā gada 30. jūlijam sniegt vērtējumu par trim potenciālajiem projekta realizētājiem: "Aimasa", "Monum" un "Juminiks".

Attiecībā uz 3. līgas klubiem-LFF biedriem LFF valde lēma piešķirt finansējumu 50% apmērā no 2021. gada sezonas dalības maksas ar nosacījumu, ka komandas pieteikumā ir vismaz 75 procenti spēlētāju vecumā līdz 23 gadiem, kā arī, ja par attiecīgo LFF biedru nav pieņemti LFF attiecīgo institūciju lēmumi saistībā ar Godīgas spēles pārkāpumiem un ja LFF biedram nav aktuālu parādsaistību pret LFF un citiem LFF biedriem uz 2021. gada čempionāta noslēguma dienu. Finansējums izmaksājams pēc sezonas beigām, izpildoties noteiktajām prasībām. Finansējums izmantojams sekojošiem mērķiem: 1) treneru izglītības maksas segšanai LFF un/vai UEFA licences iegūšanai; 2) inventāra un/vai ekipējuma iegādei Komanda.lv veikalā, 3) Godīgu spēli popularizējošu kampaņu organizēšanai.

Tāpat tika nolemts apstiprināt grozījumus LFF Disciplinārajā reglamentā, LFF Disciplinārā reglamenta pielikumā Nr. 1 un LFF juridisko institūciju nolikumā, kas iepriekš tika apstiprināti ar elektronisku balsojumu. Valde nolēma apstiprināt LFF valdes iekšējās kārtības noteikumu pielikumu Nr.1 "Pastāvīgo un pagaidu komiteju nolikums".

Iepazīstoties ar Latvijas Futbola federācijas darba grupas licencēšanas un akreditācijas sistēmas izvērtēšanai sniegto ziņojumu, tika pieņemts lēmums uzticēt darba grupai sniegt priekšlikumus sekojošu sistēmu uzlabošanai: sacensību sistēma un formāti, spēlētāju statusa un pāreju jautājumi, jauno spēlētāju attīstības atbalsta mehānismi.

Pieņemts lēmums, ka nākamās LFF valdes sēdes būs 16. jūlijā un 9. augustā.