Saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes 13. jūlija lēmumu Didzis Matīss ir atbrīvots no darba Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenā trenera amatā.

Lēmums pieņemts, izvērtējot Latvijas valstsvienības nesenākos rezultātus un ņemot vērā drīzo izlases startu 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kur Latvijas pārstāves no šīgada līdz nākamā gada septembrim gaida spēles pret Angliju, Austriju, Ziemeļīriju, Ziemeļmaķedoniju un Luksemburgu. LFF valdes ieskatā šis ir piemērots laiks, lai valstsvienībai piedāvātu jaunu skatījumu uz tās attīstību un tās ikdienā ieviestu jaunas vēsmas.

LFF izsaka pateicību D. Matīsam par ilgo, produktīvo un aktīvo darbu ar Latvijas nacionālo izlasi, kura laikā sasniegti atzīstami rezultāti un palīdzēts Latvijas sieviešu futbola kopējai sistēmai spert vairākus attīstības soļus uz priekšu. LFF novēl trenerim panākumus tālākajā karjerā un izsaka neviltotu pateicību par stingrajiem pamatiem, kas ielikti Latvijas sieviešu futbola elites sistēmas veidošanā

D. Matīss Latvijas nacionālo sieviešu futbola izlasi vadīja kopš 2010. gada, amatā nomainot Agri Bandoli.

LFF Treneru padomei, LFF administrācijai un LFF prezidentam uzdots līdz 30. jūlijam izvērtēt un iesniegt LFF valdei kandidātu sarakstu uz šo amatu. LFF administrācijai, konsultējoties ar LFF Sieviešu futbola komiteju, uzdots iesniegt atjaunoto Latvijas sieviešu futbola attīstības koncepciju līdz nākamajai LFF valdes sēdei.