Latvijas izlases lielākais izaicinājums, gaidot Baltijas kausa izcīņas spēli pret Igauniju, ir spēlētāju fiziskā gatavība, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas un Igaunijas izlases izšķirošajā spēlē par Baltijas kausa ieguvēju titulu tiksies 10. jūnijā plkst. 19:00 Tallinā. Maču tiešraidē varēs redzēt TV6 kanālā.

"Par komandas spēlētāju stāvokli varēsim spriest pēc vakara treniņa, jo tā būs pirmā pilnvērtīgā nodarbība pēc spēles Vācijā. Redzu, ka komanda ir emocionāli atjaunojusies un labā noskaņojumā gatavojas mačam. Rīt paredzu aktīvu spēli no abu komandas puses, kas prasīs daudz spēka, tāpēc ir svarīgi atjaunoties tieši fiziskajā ziņā. Mūsu vēlēšanās rīt ir spēlēt uz uzvaru, taču tikai pats mačs rādīs, kā spēles gaita ievirzīsies un kādas korekcijas būs nepieciešamas," trešdien pirmsspēles preses konferencē pauda D. Kazakevičs.

"Abas komandas ir motivētas uzvarēt turnīrā, turklāt šīs kaimiņu cīņas allaž ir principiālas. Mēs esam ļoti motivēti un vēlamies kausu nosargāt savā īpašumā. Zinām, cik ļoti uzvarēt vēlas arī igauņi. Būsim tam gatavi," piebilda treneris. "Igaunijas izlase šogad ir pamainījusi savu taktisko shēmu un ar to gūst labus rezultātus. Informācija par pretinieku ir pietiekoši plaša, lai lielu pārsteigumu laukumā nebūtu. Lielākais jautājums ir mūsu fiziskā gatavība mačam."

"Sajūtas pēc iepriekšējās spēles, protams, nebija patīkamas, tomēr lielu akcentu uz to komandas iekšienē neesam likuši, jo vēlamies mačam pret Igauniju pieiet maksimāli gatavi. Secinājumus no spēles pret Vāciju ņemsim līdzi nākotnē, kad mūs gaidīs spēles pret līdzīga līmeņa pretiniekiem," izteicās Kazakevičs, piebilstot, ka ar komandu pašlaik ir visi pieejamie spēlētāji, tomēr vairākiem par sevi manīt liek veselības likstas.

"Spēle pret Vāciju nebija viegla, tomēr mēs ļoti vēlamies nosargāt trofeju savā īpašumā. Man personīgi šī var būt pirmā lielā uzvara kopā ar izlasi, tāpēc gan man, gan visiem pārējiem komandā tas ir svarīgi. Darīsim visu iespējamo, lai uzvarētu. Jau esam pretinieku izanalizējuši, vakara treniņā strādāsim pie detaļām," preses konferencē pauda Latvijas izlases pussargs Alvis Jaunzems.

Abas komandas iepriekš turnīru atklāja ar uzvaru pār Lietuvu – kamēr igauņi viesos bija pārāki ar 1:0, Latvijas komanda pretiniekus savā laukumā apspēlēja ar 3:1.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS: