Trīs dienu garumā maijā un jūnijā norisinājās pirmie apmācības kursi tautas sporta pasākumu organizatoriem futbolā "Grassroots Leader", kurus organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA). Apmācības veiksmīgi noslēguši 27 sporta pedagogi no reģionālajām izglītības iestādēm, kuri dalībai kursos tika izraudzīti ar attiecīgām LFF reģionālo centru rekomendācijām.

Nodarbībās ar pedagogiem strādāja attiecīgo nozaru LFF speciālisti. Apmācības tās dalībniekiem tika nodrošinātas bez samaksas. Kursi, kuru noslēgumā pedagogi saņem 16 resertifikācijas stundas savas kvalifikācijas celšanai, ļāva dalībniekiem iegūt attiecīgu UEFA sertifikātu, ar kuru pedagogs sadarbībā ar LFF ir kvalificēts organizēt un iesaistīties dažādu "Grassroots" jeb tautas futbola pasākumu un festivālu organizēšanā. Tāpat pedagogam apmācību laikā tika nodrošināta iespēja iesaistīties praktiskajās nodarbībās kādā no vietējiem futbola klubiem.

"Esam priecīgi, ka varējām aizvadīt tik ilgi gaidīto kursu, kas ir vērsts uz sporta un futbola popularizēšanu mūsu valstī. Neskatoties uz to, ka apmācības notika digitālajā vidē, viss noritēja veiksmīgi. Sporta skolotāji ir saņēmuši lietderīgu un nepieciešamu informāciju no LFF, kā arī smēlušies idejas par pasākumiem un to organizēšanu. Ceru, ka tautas sporta organizatora kurss būs stabila vērtība Latvijas futbolā arī turpmāk," pauž LFF futbola attīstības speciālists Vladislavs Pavļučenko.

"LFF ir veikusi nozīmīgu darbu, lai sekmētu tautas sporta attīstību, kas ir viena no LFF un UEFA prioritātēm. Esmu ļoti gandarīts, ka mums izdevās aizvadīt pilnvērtīgas nodarbības, kurās izveidojās sekmīga sadarbība. Gan dalībnieki, gan organizatori ieguva dažādas idejas, informāciju un iespaidus. Esmu pārliecināts, ka šo ideju realizāciju varēsim redzēt jau tuvākajā nākotnē," piebilst LFF Izglītības nodaļas speciālists Edgars Kļenausks.