Minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup", kuram šogad aprit 15 gadi, 2021. gadā norisinās teju divu mēnešu garumā digitālajā vidē, tādējādi arī apstākļos, kuros ierastā satikšanās nav iespējama, sniedzot dalībniekiem tik svarīgo kopības sajūtu.

Šogad "TZMO Fonds Kopā mainām pasauli", Latvijas Futbola federācijas (LFF) un zīmola "Seni" kopīgi rīkotajā turnīrā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām no 10. maija līdz 2. jūlijam piedalās rekordliels komandu skaits - 28 komandas. Katrā no tām ir seši līdz astoņi spēlētāji un komandu pavadošais personāls.

Teju divu mēnešu garumā vairāk nekā 200 dalībnieku - cilvēki ar īpašām vajadzībām - pildīs dažādus uzdevumus, kuriem var sekot līdzi "Seni Cup" profilā sociālajā tīklā "Facebook". Turnīra dalībnieku vidū ir komandas no 28 sociālās aprūpes centriem Vidzemē, Latgalē, Kurzemē, Zemgalē un Rīgā.

"Pagājušajā gadā saistībā ar Covid-19 radītajiem ierobežojumiem sabiedrībā jau par tradīciju kļuvušais "Seni Cup" minifutbola turnīrs nenotika. Neskatoties uz to, ka arī šogad Covid-19 turpina ieviest zināmas izmaiņas mūsu dzīves ritmā, nevēlamies liegt iespēju cilvēkiem ar īpašām vajadzībām izjust kopības un sacensību garu. Mēs zinām, cik šis notikums viņiem ir svarīgs, tāpat kā mums! Tādēļ šogad pieņēmām lēmumu būt īpaši radošiem un organizēt "Seni Cup" turnīru neierastos apstākļos - digitālajā vidē," pauž "TZMO Fonds Kopā mainām pasauli" valdes locekle Ruta Dziļuma.

""Seni Cup" turnīram šogad aprit 15 gadi, kas jau norāda uz turnīra nozīmīgumu ne tikai Latvijas futbola mērogā, bet mums kā visai sabiedrībai kopumā. LFF ir svarīgi atbalstīt pasākumus, kuros tiek pārstāvētas tādas vērtības kā savstarpējā cieņa, komandas gars, iekļaušana, vienlīdzība un prieks. Ticu, ka šis ir īpašs laiks visiem dalībniekiem, kur tiek apgūtas varbūt jaunas un neierastas kustības, sevis disciplinēšana un sadarbība ar citiem. Tas ir svarīgi personības izaugsmei. Pati sekoju ar aizrautību līdzi komandām un novēlu turpināt darboties, kustēties, trenēties un katrai komandai uzstādīt sev mērķi - dalību nākamajā "Seni Cup", ko 2022. gadā ceram jau sagaidīt kuplā pulkā esot kopā arī burtiskā nozīmē," saka LFF Sociālās atbildības menedžere Alise Pētersone.

2019. gadā, kad LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" norisinājās iepriekšējais "Seni Cup" turnīrs, uzvaras laurus plūca "Ziedkalne" no Jelgavas novada, nopelnot tiesības pārstāvēt Latviju tradicionālajā finālturnīrā Polijas pilsētā Toruņā. Finālturnīrā piedalījās komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Azerbaidžānas, Kirgizstānas un Kazahstānas.

Par "Seni Cup":

"Seni Cup" futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs "TZMO SA". Latvijā turnīrs norisinās kopš 2004. gada. Turnīru sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju organizē "TZMO SA" meitas uzņēmums "TZMO Latvija".

Šogad "Seni Cup" turnīru atbalsta: "Eugesta un Partneri", Brokeru aģentūra "Root", "Joma-sport", Rīgas Futbola skola, "Rotary Club Salaspils", "Dižozols Plus", "Vicci" u.c.

Informāciju sagatavoja:
SIA "TZMO Latvija" sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju