Ceturtdien, 4. martā, tika aizvadīts pirmais no 2021. gada izglītojošajiem futbola treneru semināriem. Saistībā ar esošo situāciju valstī šāda veida semināri tiek aizvadīti neklātienes formātā tiešsaistē.

Semināru vadīja pazīstamais Nīderlandes speciālists, "De Graafschap" kluba akadēmijas vadītājs Džefta Bressers (Jefta Bresser), kurš savas trenera karjeras laikā ir strādājis gan Nīderlandes klubos, tādos kā Eindhovenas PSV, N.E.C., "NAC Breda", "De Graafschap", ka arī citu Eiropas valstu organizācijās ("Fulham" un "Zenit").

Būdams treneris, Bressers karjeru sāka ar "Heracles" jauniešiem un pēc tam trenēja jauniešu komandas VV "Rheden" un "De Graafschap". 2005. gadā viņš uzsāka darbu PSV jauniešu akadēmijā. PSV viņš bija dažādu jauniešu komandu galvenais treneris un attīstījās kā speciālists tehnikas apmācības jomā. 2011. gadā viņš kļuva par tehnikas treneri angļu "Fulham" klubā. Divas ziemas vēlāk Bressers devās uz Krievijas "Zenit", kur viņš bija atbildīgs par individuālo apmācību un tehnikas apmācību jauniešu akadēmijā.

Šī semināra gaitā mūsu treneri tika iepazīstināti ar to, kādā veidā tiek organizēts darbs "De Graafschap" akadēmijā, prezentēta trīs nedēļu tehniski-taktiskā periodizācija, pēc kuras strādā visa akadēmija, kā notiek individuālais darbs ar spēlētāju, talanta noteikšana un tā attīstīšana.

"Pagājušajā gadā aizvadītie semināri liecināja par augošu interesi no treneru puses, katrs nākamais seminārs tiek aizvadīts kuplākā skaitā. Esam gandarīti, ka, aizvadot pirmo semināru šajā gadā, tika uzrādīts apmeklētības rekords – kopā pieteicās vairāk nekā 200 treneru, bet piedalījās 175 pašmāju futbola speciālisti," pastāstīja LFF Izglītības nodaļas speciālists Edgars Kļenausks.

LFF Izglītības nodaļa pateicas Džeftam Bresseram par atsaucību un gatavību padalīties ar savu pieredzi un redzējumu ar Latvijas treneriem.