Otrdien, 9. februārī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pieņēma lēmumu par Latvijas telpu futbola čempionāta atsākšanos šī gada 13. februārī. Kā zināms, pašmāju spēcīgākās telpu futbola līgas norise novembrī tika apturēta epidemioloģiskās situācijas dēļ.

Lēmums par turnīra atsākšanos pieņemts ar nosacījumu, ka klubiem ir jānodrošina Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma Nr. 655 apakšpunkts 5.17.3 izpilde - par profesionāliem sportistiem (personām, kuras uz līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās). Tāpat nolemts veikt sekojošus grozījumus Latvijas telpu futbola 2020./2021. gada sezonas virslīgas čempionāta reglamentā:

  • 3.2. punktā - 2020./2021.gada Latvijas Virslīga norisināsies no 2020. gada septembra līdz 2021. gada jūnijam saskaņā ar Telpu futbola organizācijas komitejas apstiprināto kalendāru;
  • 5.7.2. punktā - Otrais pāreju periods sākas 1. janvārī un noslēdzas 12. februārī. Otrajā pāreju periodā pieteiktie spēlētāji drīkst spēlēt tikai pēc tam, kad komanda ir aizvadījusi vismaz sešas spēles.

Sacensības norisināsies, ievērojot LFF organizēto sacensību sanitārā protokola prasības un valstiski noteiktos ierobežojumus, kas nozīmē maču norisi bez līdzjutēju klātbūtnes un ar stingrām sanitārajām vadlīnijām.

Atgādinām, ka Latvijas telpu futbola čempionāts sākās pērnajā rudenī, un klubi paguvuši aizvadīt no divām līdz sešām spēlēm. Ar situāciju turnīra tabulā un tiktāl aizvadītajām spēlēm iespējams iepazīties šeit.

Šajā nedēļas nogalē paredzēto spēļu norises laiki pašlaik tiek precizēti.