2020. gada 5. novembrī
Rīga

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2020/35

Piedalās:
Komisijas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta.
Komisijas sekretārs: A. Saļņikovs. 

1. Par "Valmiera FC" bijušo spēlētāju V. Jagodinska, A. Kozhukhar un M. Musolitin iesniegumiem par š.g. 7. septembra LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) un š.g. 16. oktobra LFF Apelāciju komitejas (AK) lēmuma neizpildi

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 29. oktobra iepriekšminēto spēlētāju iesniegumiem, š.g. 29. oktobra "Valmiera FC" rakstiskiem paskaidrojumiem, kā arī uzklausot spēlētāju pārstāvi un "Valmiera FC" kluba pārstāvi, konstatē sekojošo:

1) "Valmiera FC" nav izpildījis š.g. 7. septembra LFF SSPK lēmuma p.5.1 attiecībā uz darba samaksas izmaksu "Valmiera FC" bijušajam spēlētājam A. Kozhukhar;

2) Attiecībā uz SSPK un AK lēmumiem tajā daļā, kas neattiecas uz iepriekšminēto darba samaksas pienākumu spēlētājam A. Kozhukhar, "Valmiera FC" š.g. 4. novembrī ir iesniegusi pieteikumu Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā (CAS), ar kuru klubs lūdz atcelt š.g. 16. oktobra AK lēmumu un attiecīgi arī SSPK lēmumu tajā daļā, kurā lēmums bija pārsūdzēts apelācijas kārtībā. Līdz ar to šajā daļā DK lēmumu pēc būtības neizskata līdz attiecīga CAS lēmuma saņemšanai.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Piemērot "Valmiera FC" 400 EUR naudas sodu par š.g. 7. septembra SSPK lēmuma neizpildi daļā par darba algas samaksas izmaksu A. Kozhukhar un noteikt galējo termiņu – š.g. 19. novembris - minēto saistību nokārtošanai un maksājuma uzdevuma, kas apliecina saistību izpildi, iesniegšanai DK (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p.6.2.2).