Līdzjutēju balsojumā par oktobra labākā spēlētāja titulu 1. līgā uzvarēja FK "Auda" uzbrucējs Ektors Gbagvidi. Oktobrī viņš piedalījās abās komandas spēlēs, un katrā no tām Beninas futbolists izcēlās ar vārtu guvumiem.

Viņa pārstāvētais klubs oktobrī izcīnīja divus panākumus, un abās reizēs tieši Gbagvidi guva zaļimelno uzvaras vārtus. Spēlē pret FK "Dinamo Rīga" viņš pamatlaika pēdējā minūtē izrāva savai komandai uzvaru ar 2:1, savukārt spēlē Rēzeknē viņš atklāja rezultātu, galu galā "Audai" ņemot virsroku ar 4:0.

Visā čempionātā beninietis deviņos mačos guvis piecus vārtus, un tas viņam ļauj labāko snaiperu sarakstā dalīt 6. vietu ar saviem kluba biedriem Svetoslavu Čugunovu un Marku Petunovu.

Līdzjutēju balsojumā ar nepieredzēti augstu aktivitāti Gbagvidi apsteidza "Grobiņas SC" spēlētāju Ralfu Džeriņu. Tāpat mēneša labākā spēlētāja titulam tika izvirzīti arī Anastasijs Mordatenko no FK "Dinamo Rīga" un Oskars Rubenis no SK "Super Nova".

Mēneša labākais spēlētājs saņem balvas no "Sponser" uztura bagātinātāju produkcijas.

Kā zināms, "Covid-19" vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ oktobrī 1. līgā aizvadītas tikai septiņas spēles. Visveiksmīgāk šīs divas spēļu kārtas aizvadīja "Audas" futbolisti, pietuvojoties čempionāta līderim FC "Lokomotiv Daugavpils" līdz vairs tikai trim punktiem.