2020. gada 26. oktobrī
Rīga 

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2020/31

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, R. Grīnbergs, Ē. Pļuta.
Komitejas sekretārs: A.Saļņikovs

LFF Disciplinārlietu komiteja ir saņēmusi FK "Liepāja" 19. oktobra iesniegumu ar pielikumiem un 23. oktobra iesniegumu par š.g. 17. oktobrī Liepājā "Daugavas" stadionā notikušo "Optibet" Latvijas virslīgas 22. kārtas spēli starp FK "Liepāja" un RFS komandām. Vēstulē FK "Liepāja" lūdz LFF Disciplinārlietu komiteju par atteikšanos turpināt Latvijas virslīgas 22. kārtas spēli ar FK "Liepāja" piešķirt RFS komandai zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu.

Juridisko institūciju nolikuma, kas pieņemts ar 12.08.2020. biedrības "Latvijas Futbola federācija" valdes lēmumu, 4.1.1. punkts nosaka, ka par iesnieguma iesniegšanu Disciplinārlietu komitejā ir jāiemaksā drošības maksa EUR 150 apmērā.

LFF Disciplinārlietu komiteja, iepazīstoties ar FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu, konstatēja, ka par iesniegumu nav iemaksāta drošības maksa EUR 150 apmērā.

Ievērojot norādīto, saistībā ar FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu LFF Disciplinārlietu komiteja vienbalsīgi nolemj:

  • FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu atstāt bez virzības un noteikt FK "Liepāja" termiņu trūkumu novēršanai - drošības maksas EUR 150 iemaksai  - līdz 29. oktobrim;
  • Lūgt RFS līdz 29. oktobrim sniegt savu paskaidrojumu par minēto situāciju;
  • Lūgt atbildīgajām LFF institūcijām un amatpersonām sniegt informāciju un dokumentus, kas būs nepieciešami Disciplinārlietu komitejas lēmuma pieņemšanai;
  • Nākamo Disciplinārlietu komitejas sēdi rīkot pēc attiecīgo paskaidrojumu un dokumentu saņemšanas, bet ne vēlāk kā 30. oktobrī.