Otro reizi pēc kārtas līdzjutēju balsojumā par mēneša labāko spēlētāju 1. līgas čempionātā atzīts Grobiņas SC pārstāvis. Augustā šādu godu izpelnījās Devids Dobrecovs, savukārt septembrī pie uzplečiem tika kurzemnieku vārtsargs Klāvs Bethers.

Septembrī Grobiņas SC aizvadīja divas spēles - ar 6:1 sagrauta FK "Smiltene"/BJSS, bet ar Saldus SS/"Leevon" spēlēts bez vārtu guvumiem. Abos mačos Grobiņas komandas vārtus sargāja Bethers. Visā turnīrā kopā kurzemniekiem ir trešā labākā aizsardzība. Vēl mazāk vārtus ielaidusi tikai līdera "Lokomotiv Daugavpils", kā arī FK "Dinamo Riga" pēdējās robežas sargātāji. Turnīra tabulā Grobiņas SC ir 3. vietā.

Līdzjutēju balsojumā Facebook platformā savu viedokli izteica gandrīz piecsimt līdzjutēju. Vislielāko atbalstu guva Grobiņas kluba vārtsargs, kurš sakrāja 195 balsis. Tikai par divdesmit mazāk bija Aleksejam Davidenkovam no FK "Auda", kas pēdējos mēnešos negaidīti iesaistījās cīņā par titulu.

Mēneša labākais spēlētājs saņem balvas no "Sponser" uztura bagātinātāju produkcijas.

Joņošana pēc zelta un blīvais otrais vilnis

1. līgas čempionātam iesoļojot finiša spurta stadijā, aizvien precīzāk izkristalizējušies favorīti par to, kurš tad varētu uzvarēt ikgadējās rudens futbola cāļu jeb punktu skaitīšanas sacensībās. Četras kārtas pirms čempionāta beigām teorētiski uz titulu un paaugstināšanos pretendē vairs tikai divi klubi - līderis FC "Lokomotiv Daugavpils" (31 punkts) un FK "Auda" (28 punkti). Tiesa, Ķekavas komanda aizvadījusi par vienu maču vairāk, jo daugavpiliešu otrā apļa mačs ar Saldus SS/"Leevon" pārcelts uz vēlāku laiku.

Abi titula pretendenti jau aizvadījuši abas savstarpējās spēles, tāpēc varam jau rēķināt, kāda būs situācija vienāda punktu skaita gadījumā. Pirmajā riņķī "Lokomotiv" bija pārāks ar 2:0, savukārt atbildes mačā "Auda" ņēma virsroku ar 3:1. Atbilstoši 1. līgas čempionāta reglamenta 13.2 punktam "Gadījumā, ja diviem vai vairāk klubiem (komandām) ir vienāds punktu skaits, augstāku vietu ieņem tas klubs (komanda), kuram ir vairāk punktu savstarpējās spēlēs". Šajā gadījumā abiem klubiem ir pa trim punktiem. Kā nākamais kritērijs ir labāka vārtu starpība savstarpējās spēlēs, un arī šis rādītājs abām komandām ir vienāds (3-3). Tad seko kritērijs par labāko vārtu starpību visās spēlēs, un te nu pārliecinošs pārsvars ir daugavpiliešiem (+29 pret +17). Tā ka bumba šobrīd ir "Lokomotiv" kājās, bet "Audai" jāuzvar savus trīs atlikušos mačus, kā arī jācer uz "Lokomotv" neveiksmēm.

Uz otro vietu turnīrā, kas dod tiesības piedalīties pārspēlēs par iekļūšanu virslīgā, šobrīd teorētiski pretendē vēl arī Grobiņas SC un JDFS "Alberts". Taču šie klubi ir desmit punktu attālumā no "Audas", kad iespējams nopelnīt vairs tikai divpadsmit.

Spraiga cīņa solās būt, sadalot 3. līdz 6. vietu. Šobrīd četras komandas ir divu punktu intervālā, un tur situācija var pamainīties dramatiski uz vienu vai otru pusi.

Atgādinām, ka sezonas gaita Latvijas 1. līgas čempionātā pašlaik uz nenoteiktu laiku ir pārtraukta. Drīzumā LFF pieaugušo sacensību organizatoriskajā komiteja skatīs jautājumus par atlikušo čempionātu spēļu aizvadīšanas iespējām.

Foto - Aiga Veisa