Latvijas 2. līgas čempionāta pirmajā posmā uzvarējusi "Albatroz" SC/FS "Jelgava" komanda, kurai gan atlicis vēl viens pārceltais mačs pret saviem tuvākajiem sekotājiem.

Desmit aizvadītajās spēlēs līdervienība iekrājusi deviņas panākumus un tikai reizi zaudējusi punktus, kad augusta pirmajā dienā viesos tika spēlēts neizšķirti 1:1 ar AFA "Olaine" futbolistiem. Otrajā vietā atrodas FK "Salaspils" komanda, kas no līderiem atpaliek par sešiem punktiem. Sestdien paredzētais abu vienību savstarpējais mačs drošības apsvērumu dēļ tika pārcelts. Tas tiks aizvadīts sacensību otrā posma ietvaros.

Turnīra otrajā posmā komandas tiks sadalītas divās grupās pa sešām un izspēlēs savā starpā otro apli. Visas pārējās sacensību dalībnieces jau aizvadījušas visas pirmā posma spēles.

Attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā pirmo posmu ar vienādu punktu skaitu (21) noslēdza FK "Karosta" un FK "Priekuļi", par trim punktiem atpalika Mārupes SC, savukārt vēl par punktu – FK "Staiceles bebri". Punkta attālumā no vietas labāko sešinieka palika AFA "Olaine".

Līdzās olainiešiem 7.-12. pozīciju sezonas kopvērtējumā sadalīs Preiļu BJSS, FK "Aliance", "Balvi", FK "Limbaži" un SK "Krimulda" futbolisti.

Ar 11 gūtiem vārtiem turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir Kārlis Līcis no FK "Salaspils".

LATVIJAS 3. LĪGA

Sezonas izšķirošie notikumi tuvojas arī Latvijas 3. līgas sacensībās, kur komandas spēkojas piecos reģionos. Katrā no zonām komandas aizvada divu apļu turnīru, bet katras zonas uzvarētājs kvalificējas finālturnīram. Tā kā Rīgas un Vidzemes reģionos ir vairāk komandu, šo 3. līgas grupu uzvarētājas automātiski kvalificēsies pusfinālam, savukārt Latgalē, Rietumos un Ziemeļaustrumos ir pa sešām komandām. Divas šo zonu uzvarētājas ar mazāko punktu skaitu savā starpā aizvadīs savstarpējo spēli par iekļūšanu 3. līgas pusfināla stadijā.

Rīgas reģionā pirmo vietu izcīnījusi "Caramba Rīga" komanda, kas 16 mačos iekrāja 14 uzvaras, Latgales konkurencē labākā bijusi Jēkabpils SC vienība, kurai desmit cīņās septiņi panākumi, bet Vidzemē divas spēles pirms turnīra beigām neaizsniedzami sāncenšiem kļuvuši SK "Spēks" futbolisti, kuri līdzšinējās desmit spēlēs uzvarējuši deviņas reizes.

Rietumu zonā noslēdzošajās kārtās pirmo vietu sadalīs FK "Kauguri"/"Beitar" un FK "Tukums 2000-3", savukārt Ziemeļaustrumos pirmajā posmā ar maksimālu piecu uzvaru skaitu priekšā visiem ierindojās SK "Latgols"/Ludzas NSS.

VIRSLĪGAS DUBLIERU ČEMPIONĀTS

Četras kārtas pirms sezonas beigām divu punktu pārsvaru kopvērtējuma galvgalī bauda RFS-2 komanda, kuras tuvākie sekotāji ir no "Valmiera FC-2" vienības. Vēl par diviem punktiem atpaliek FK "Ventspils-2" futbolisti.

Valmieras komandas pārstāvis Kristers Lūsiņš ar deviņiem gūtiem vārtiem šajā statistikas rādītājā ir turnīra līderis, bet ar astoņiem precīziem sitieniem seko Roberts Meļķis no FK "Liepāja-2" un Renārs Varslavāns no RFS-2.

Foto: FS "Jelgava"