Gaidāmajā nedēļas nogalē ar spēlēm Maltā, Ogrē, Salaspilī un Dobelē sāksies jaunā Latvijas telpu futbola virslīgas čempionāta sezona, kurā spēkiem mērosies astoņas komandas.

Pēc pirmdien, 21. septembrī, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) kongresā pieņemtā LTFA biedru lēmuma par organizācijas likvidāciju kļuvis skaidrs, ka tiek pārtraukts sadarbības līgums starp LFF un LTFA, uz kura pamata abas organizācijas līdz šim sadarbojās telpu futbola virslīgas, 1. līgas, Latvijas kausa izcīņas un jaunatnes čempionāta organizēšanā.

LFF pašlaik risina visus ar virslīgas sacensību rīkošanu saistītos organizatoriskos jautājumus, lai čempionāts sāktos profesionālos un veiksmīgai sacensību norisei pilnvērtīgos apstākļos. Paralēli tiek strādāts pie pārējo telpu futbola sacensību integrēšanas LFF ikdienas organizatoriskajā darbā.

"Telpu futbols ir vērtība neatkarīgi no izmaiņām, kādas dažādu iemeslu dēļ var piemeklēt sacensību organizatorus. Telpu futbolam ir bijusi konkrēta un svarīga vieta kopējā Latvijas futbola sistēmā, un tā tas ir arī pēc LTFA biedru pieņemtā lēmuma. Operatīvos saimnieciskos jautājumus esam sakārtojuši, lai komandas virslīgas turnīru var uzsākt pilnvērtīgi. Paralēli tam gan LFF valdē, gan LFF administrācijā izvēršam diskusiju par pārējām šīs sezonas sacensībām un citiem organizatoriskajiem jautājumiem, lai jaunajos apstākļos Latvijas telpu futbola izaugsme neapstātos," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.