Piektdien, 18. septembrī, "Skonto" stadionā tika pabeigta UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 2. kārtas spēle "Riga FC" - "Tre Fiori". Pateicoties Pedrinju vārtiem ar tiešo brīvsitienu, Latvijas čempionvienība pārvarēja Sanmarīno kluba barjeru (1:0) un turpinās dalību eirokausos.

Sākotnēji spēli bija paredzēts aizvadīt ceturtdien, 17. septembra vakarā. Kā jau ziņots, laikapstākļu dēļ maču neizdevās pabeigt, un tā atlikušais laiks tika izspēlēts piektdien no rīta.

Mājinieku komanda aktīvāk veidoja uzbrukumus, bet patiešām labu vārtu gūšanas iespēju nebija daudz. Otrā puslaika vidū portugālis Pedrinju no tiešā brīvsitiena precīzi sita bumbu vārtu stūrī, gūstot uzvaras vārtus.

Zināms, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 3. kārtā "Riga FC" nākamajā nedēļā mājās uzņems Glāzgovas "Celtic" no Skotijas. Šis klubs Eiropas līgā nokļuva pēc 1:2 zaudējuma ungāru "Ferencvaros" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas ietvaros.

Dueļa "Riga FC" - Glāzgovas "Celtic" uzvarētājs kvalifikācijas pēdējā jeb play-off kārtā sacentīsies ar pāra "Sarajevo" (Bosnija un Hercegovina) - Podgoricas "Budočnost" (Melnkalne) uzvarētāju. Cīņa par iekļūšanu grupu turnīrā notiks 1. oktobrī.

Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"