Ceturtdien, 17. septembrī, Latvijas klubi turpināja savu dalību eirokausos. UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas duelī FK "Ventspils" futbolisti savā laukumā piekāpās norvēģu "Rosenborg" (1:5), savukārt "Riga FC" spēle "Skonto" stadionā Rīgā netika pabeigta neparedzētu apstākļu dēļ.

Ziņa papildināta plkst. 23:03 ar aktuālo informāciju par "Riga FC" spēli

Ventspilnieki savu spēli iesāka labi, izmantojot spēcīgo pavēju savā labā. Mača sestajā minūtē pēc lieliskas tālās piespēles bumbu uztvēra Jevgeņijs Kozlovs, kurš pasita bumbu garām pretinieku vārtsargam un izvirzīja vadībā mājiniekus.

Sarežģītajos laikapstākļos viesiem bija nepieciešams zināms laiks, lai adaptētos spēlei bez augstajām piespēlēm, kas vējā mēdza "uzkārties" un pat nākt atpakaļ kā bumerangs. Taču desmit minūtes vēlāk "Rosenborg" nopelnīja tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, ko aukstasinīgi realizēja Dino Islamovičs.

Mača turpinājumā abas komandas mēģināja nosvērt svara kausus sev par labu, taču aukstasinīgāki savu iespēju realizēšanā bija viesi. Precīzi sitieni no tālās distances vārtu stūros, realizēts tiešais brīvsitiens, labi centrējumi un uzvarētas divcīņas ļāva norvēģiem mājup braukt ar itin pārliecinošu rezultātu 5:1.

Vēlāk vakarā Rīgā savu spēli pret Sanmarīno klubu "Tre Fiori" sāka "Riga FC" komanda, kas ģimenes apstākļu dēļ uz laiku palikusi bez sava galvenā trenera Oļega Kononova. Viņa vietā komandu cīņā sauca pašmāju speciālists Mihails Koņevs.

Mača sākumā laikapstākļu dēļ Rīgā bija problēmas ar elektrību. "Skonto" stadionā uz brīdi izdzisa daļa gaismu, bet viens no tribīņu jumtā iemontētajiem prožektoriem plīsa. Spēle tika pārtraukta uz aptuveni divdesmit minūtēm. Pēc tam UEFA pārstāvji nolēma atsākt spēli. Pēc 1. puslaika pamatlaika beigām (0:0) tika pieņemts lēmums spēles turpināšanos atlikt.

Spēle atsāksies piektdien, 18. septembrī, plkst. 10:00 turpat "Skonto" stadionā.