Par augusta mēneša labāko spēlētāju Latvijas čempionāta 1. līgā līdzjutēju balsojumā atzīts Devids Dobrecovs no Grobiņas SC komandas. Mēneša labākie spēlētāji 1. līgas čempionātā tiek noteikti ar līdzjutēju balsojumu "Facebook" profilā par ekspertu izvirzītiem kandidātiem.

Kurzemes klubs turnīra otrajā mēnesī aizvadīja piecas spēles. Grobiņas SC augustu iesāka ar 2:2 neizšķirtu pret līdervienību FC "Lokomotiv Daugavpils", un tas joprojām ir daugavpiliešu vienīgais klupiens čempionātā. Tajā spēlē Devids Dobrecovs guva vienus vārtus. Tāpat viņš ar rezultatīvu sitienu izcēlās sekojušā zaudējumā pret SK "Super Nova", bet vēl divas bumbas viņš iesita FK "Auda" vārtu tīklā. Augusta mēnesī viņa rēķinā četri vārti piecās spēlēs.

Bez Dobrecova augustā labākā spēlētāja balvai tika nominēti vēl trīs futbolisti - Maksims Andrejevs no FC "Lokomotiv Daugavpils", Marks Petunovs no FK "Auda", kā arī Aleksejs Davidenkovs no SK "Super Nova".

Mēneša labākais spēlētājs saņem balvas no "Sponser" uztura bagātinātāju produkcijas.

Saasinās cīņa par otro vietu

Tikmēr pašā čempionātā augusta laikā izkristalizējās viens izteikts līderis, jo 19. augustā līderu mačā FC "Lokomotiv Daugavpils" savā laukumā ar 3:0 apspēlēja SK "Super Nova" un nometa asti no sekotājiem turnīra tabulā. Pēc deviņām spēļu kārtām daugavpiliešu pārsvars pār tuvāko sekotāju FK "Auda" ir jau deviņi punkti, tā ka tagad viss ir pašu "dzelzceļnieku" rokās šo pārsvaru atlikušajos astoņos mačos nosargāt.

Toties būtiski saasinājusies cīņa par otro vietu. Šobrīd uz to ir četri reāli pretendenti, kurus tabulā šķir nieka divi punkti. FK "Auda", Grobiņas SC, SK "Super Nova" un JDFS "Alberts" ir pieteikušies cīņai par otro vietu, kas čempionāta izskaņā dos tiesības piedalīties pārspēlēs par iekļūšanu virslīgā. Šajā kvartetā var pagūt iejaukties arī FK "Dinamo Rīga", "Rēzekne" un FK "Smiltene/BJSS" komandas, bet tādā gadījumā šiem klubiem jāsāk demonstrēt stabilāks sniegums, lai atlikušajos astoņos mačos ielauztos turnīra tabulas vidusdaļā.

Joprojām bez uzvarām ir debitants Saldus SS/"Leevon", taču viņi nav arī nekādi peramie zēni - pēdējos četros mačos fiksēts viens neizšķirts un trīs minimāli zaudējumi ar vienu vārtu starpību. Ja Saldus komanda nenokārs galvas, drīz jāseko pirmajam panākumam.

Foto: Aiga Veisa