2020.gada 10.septembrī plkst. 12:30
Rīga

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2020/22

Piedalās:
Komisijas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, R. Grīnbergs, Ē. Pļuta.
Komisijas sekretārs: D. Bezuščonoks.

1. Par spēlētāju diskvalifikācijām

LFF DK, iepazīstoties ar 2020. gada Latvijas kausa izcīņas, 2. līgas čempionāta 7. kārtas, Latvijas Jaunatnes čempionāta un Sieviešu futbola 1. līgas spēļu protokoliem un delegātu ziņojumiem, vienbalsīgi nolemj diskvalificēt:

  • Pāvels Sorokins /FK "Dinamo Rīga"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.19.1).
  • Aleksandrs Gusevs /FK "Karosta"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā Latvijas futbola 2. līgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.19.1).

LFF DK, izvērtējot š. g. 5. septembra "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas spēles FK "Smiltene"/BJSS – FK "Dinamo Rīga" tiesnešu ierakstu protokolā un tiesneša inspektora ziņojumu, secina, ka FK "Smiltene"/BJSS komandas spēlētāji Kristers Aldis Puriņš un Dāvis Gaigals spēles 120. minūtē tika noraidīti no spēles par agresīvu uzvedību. Ņemot vērā to, ka Disciplinārā reglamenta pielikums par šādu pārkāpumu paredz diskvalifikāciju uz noteiktu laika periodu, LFF DK, pieņemot lēmumu par spēlētāju diskvalifikācijām, ņēma vērā sekojošus apstākļus:

1. Spēlētājs Kristers Aldis Puriņš no spēles tika noraidīts par agresīvu izturēšanos pret FK "Dinamo Rīga" komandas spēlētāju;
2. Spēlētājs Dāvis Gaigals no spēles tika noraidīts par agresīvu izturēšanos pret FK "Dinamo Rīga" komandas spēlētāju, kā arī pret spēles galveno tiesnesi.

Izvērtējot iepriekšminētos apstākļus un tiesneša sniegto papildus informāciju, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Kristers Aldis Puriņš /FK "Smiltene"/BJSS/ - diskvalifikācija no visām LFF organizētajām sacensībām līdz š. g. 25. septembrim (ieskaitot) (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.19.5., Disciplinārā reglamenta p.1.4.).
  • Dāvis Gaigals /FK "Smiltene"/BJSS/ - diskvalifikācija no visām LFF organizētajām sacensībām līdz š. g. 11. oktobrim (ieskaitot) un 280 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.19.5.).

2. Par sodiem

  • FK "Staiceles Bebri" – 70 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.6.2.10, p.1.4.).
  • FK "Dinamo Rīga", FK "Smiltene"/BJSS, JDFS "Alberts" – 140 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.6.2.10.)
  • Babītes SK/"Dinamo Rīga" – 140 EUR naudas sods – par ārsta klātbūtnes nenodrošināšanu š.g. 5. septembra Sieviešu futbola 1. līgas čempionāta spēlē Babītes SK/"Dinamo Rīga" – BFC "Daugavpils" (Disciplinārā reglamenta pielikuma p.6.1.12.)

3. Par š. g. 6. septembra Latvijas Jaunatnes U-18 Meistarības grupas čempionāta spēli SK "Kengaroos" – FK "Auda", kuras laikā SK "Kengaroos" spēlētājs guva smagu savainojumu

LFF DK, iepazīstoties ar š. g. 10. septembra SK "Kengaroos" kluba iesniegumu, spēles videoierakstu un tiesnešu ierakstu protokolā, vienbalsīgi nolemj:

- Uzaicināt uz nākamo LFF DK sēdi, kura norisināsies š. g. 14. septembrī, SK "Kengaroos" un FK "Auda" klubu pārstāvjus, kā arī FK "Auda" spēlētāju un spēlētāja pārstāvi.

4. Par spēlētāja Aleksandra Urbanoviča saņemto noraidījumu un uzvedību pēc š. g. 6. septembra Latvijas futbola 2. līgas čempionāta spēles FK "Salaspils" – FK "Priekuļi"/"Cēsis"

LFF DK, iepazīstoties ar š. g. 6. septembra augstākminētās spēles protokolu, vienbalsīgi nolemj:

- Pieprasīt oficiālo paskaidrojumu līdz š. g. 11. septembrim no FK "Salaspils" par kluba spēlētāja Aleksandra Urbanoviča uzvedību augstākminētās spēles laikā un pēc šīs spēles;
- Pieprasīt papildus paskaidrojumu par situāciju no spēles galvenā tiesneša.