Ar "Kreiss" komandas triumfu noslēgusies Jūrmalas kausa izcīņa pludmales futbolā. Otro vietu izcīnīja "PFD PO-8" vienība, bet trešo – "Beerhouse No1".

Kā jau ziņots iepriekš, finālturnīram kvalificējās astoņas labākās komandas priekšsacīkšu trīs posmu kopvērtējumā. Finālposmā tās vispirms, sadalītas divās grupās pa četrām, aizvadīja grupu turnīru, pēc kā pa divām labākajām no katras apakšgrupas kvalificējās pusfinālam.

A grupā ļoti pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja vēlākie kausa ieguvēji "Kreiss", kas pārspēja visus trīs konkurentus, turklāt trīs mačos nezaudēja nevienus vārtus, Jevgenijam Poloņņikovam izvirzot pamatotas pretenzijas uz sacensību labākā vārtsarga balvu. Kā otrie pusfinālam kvalificējās "Beerhouse No1" vīri, bet nākamās divas vietas ieņēma "Free" un "Baltic XL" komandas.

B grupā labāko sniegumu nodemonstrēja "PFD PO-8", bet otrās vietas likteni noteica papildrādītāji – pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem, pusfinālam kvalificējās "New Project", aiz sevis atstājot BFS "Atlas"/"Ropaži" un "Klaipeda-Giruliai" vienības.

Pusfinālos, kur bija nepieciešami papildlaiki, "Kreiss" ar 1:0 pieveica "New Project", bet "PFD PO-8" ar 3:2 pārspēja "Beerhouse No1". Mačā par trešo vietu "Beerhouse No1" pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai pieveiktu "New Project", un līdz ar to iegūtu mazāko no trim kausiem. Savukārt finālā "Kreiss" nedeva nekādas cerības saviem konkurentiem "PFD PO-8" – pārliecinoša 6:1 uzvara un godam nopelnīts lielālais no kausiem.

Pēc turnīra tika noteikta simboliskā izlase, kuras sastāvā iekļuva J. Poloņņikovs, Vlads Rimkus, Dmitrijs Jakovļevs, Sergejs Travkins (visi - "Kreiss") un Edgars Rubenis ("PFD PO-8"). Labākā trenera/menedžera balvu saņēma Aleksandrs Viskubs ("Free"), savukārt pateicības dāvana par palīdzību laukuma sagatavošanā pasniegta Dmitrijam Burcevam ("PFD J-2B").

Visas komandas tika pie patīkamām dāvanām no organizatoriem un turnīra partneriem.

Dāmu turnīrā uzvar "Strong"

Tāpat sestdien, 22. augustā, paralēli Jūrmalas kausa finālposmam turpat Majoru pludmalē risinājās nu jau par tradīciju kļuvusī pludmales futbola kausa izcīņa dāmām. Četru komandu konkurencē uzvaras laurus plūca "Strong FC" meitenes.                                              

Vispirms visas četras komandas aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties pa reizei katra ar katru, pēc kā sekoja spēles par vietām. Priekšsacīkstēs labākās sekmes uzrādīja "Strong" vienība, kas izcīnīja divas uzvaras, kā arī reizi spēlēja neizšķirti. Kā otrās finālam kvalificējās Babītes SK dāmas, kurai izšķiroša izrādījās uzvara pār "Mix" vienību.

Mazajā finālā jeb spēlē par trešo vietu "Mix" vēlreiz pieveica Lucavsalas meitenes, šoreiz ar 1:0. Savukārt finālā "Strong FC" ar identisku 1:0 rezultātu pārspēja Babītes SK.

Pēc turnīra tika noteiktas labākās spēlētājas katrā komandā, kā arī izcelts simboliskais piecinieks un treneris/menedžeris.

Labākās savās komandās:

  • "Lucavsala": Sintija Simsone, Laura Vikšere, vārtsargs Ilona Sadovenko;
  • "Mix": Anna Baranovska, Agnese Stolipina, vārtsargs Lana Aleksejeva;
  • Babītes SK: Līna Kuzmina, Sindija Bondare, vārtsargs Jekaterina Ponamorenko;
  • "Strong FC": Tatjana Lasmane, Sabīna Kadirova, vārtsargs Anastasija Drice.

Simboliskais piecinieks - Sintija Simsone ("Lucavsala"), Anna Baranovska ("Mix"), Līna Kuzmina (Babītes SK), Tatjana Lasmane ("Strong FC"), Anastasija Drice ("Strong" F"). Labākais treneris/menedžeris – Jelena Dubula ("Strong FC").

Visas komandas tika pie vērtīgām dāvanām no organizatoriem un turnīra partneriem, savukārt čempiones "Strong FC" saņēma īpašu ielūgumu uz Pērnavu, kur svētdien, 30. augustā, pirms Igaunijas – Latvijas pārbaudes spēles tiksies ar spēcīgāko Igaunijas dāmu komandu "Nõmme Kalju".

Veterānu turnīrā triumfē "Kreiss"

Svētdien, 23. augustā, Majoru pludmales futbola centrā tika aizvadīta tradicionālā kausa izcīņa veterāniem (35+) ar piecu komandu piedalīšanos.

Komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pa reizei tiekoties katra ar katru. Izšķiroša izrādījās spēle starp "Kreiss" un "Free" vienībām, kurā, pateicoties diviem Dmitrija Jakovļeva un vienam Dmitrija Travkina vārtu guvumam, ar 3:1 pārāki izrādījās vēlākie kausa ieguvēji. Ceturto vietu ieguva "PFD", bet piekto – "Medical Group Dens".

Par turnīra labāko bombardieri kļuva Maksims Seņs ("Kreiss"), kurš pretinieku vārtsargus pārspēja piecas reizes. Tikai par vienu precīzu sitienu mazāk viņa komandas biedriem D. Jakovļevam un Sergejam Vasiļjevam.

Par labāko vārtsargu tika atzīts Dmitrijs Dikanskis ("Free"), par labāko spēlētāju – S. Vasiļjevs, labākā trenera/menedžera balva tika pasniegta Rolandam Bērziņam ("Medical Group Dens"), bet simpātiju balva – Edgaram Rubenim ("PFD").

Visi dalībnieki tika pie patīkamām dāvanām no organizatoriem un turnīra partneriem.

Jūrmalas SS uzvar jauniešu (U-13) pludmales futbola turnīrā

Tāpat 23. augustā Majoru pludmalē risinājās "Busel Cup" – kausa izcīņa pludmales futbolā jauniešu (U-13) komandām. Sešu komandu turnīrā uzvaras laurus plūca Jūrmalas Sporta skolas komanda, pārējās vietas uz pjedestāla ieņemot "FA Trakai" (Viļņa) un SK "Kangaroos" (Salaspils).                                                                                                                  

Jūrmalas SS parādīja ļoti pārliecinošu sniegumu – piecas uzvaras piecos mačos. Tikpat pārliecinošu otro vietu izcīnīja viesi no Lietuvas, kamēr pārējo komandu spēlēs bija vērojama līdzīgāka cīņa, trešo vietu, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē pret FK "Jūrnieks", nodrošinot Salaspils komandai. Piektie un sestie palika Rīgas Futbola klubs un FK "Valor" no Ropažiem.

Turnīra krusttēvs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas pludmales futbolistiem Mihails Busels. "Mans ir liels prieks atjaunot Jūrmalas kausa pludmales futbolā tradīcijas, organizējot jauniešu turnīru. Izdevās uzrunāt komandas no citām valstīm un dažādām pilsētām. Šoreiz spēlēja U-13 vecums, bet esmu pārliecināts, ka tas ir tikai sākums tradicionālām starptautiskajām sacensībām pludmales futbolā jauniešiem dažādās vecuma grupās," pārdomās dalās M. Busels.

Pirmajā jauniešu pludmales futbola turnīrā netika izcelti labākie, bet piemiņas medaļas, kā arī patīkamas dāvanas no organizatoriem un turnīra partneriem saņēma pilnīgi visi dalībnieki.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija