Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto vīriešu sacensību apskats.

1. LĪGA

Kārtu pirms sacensību pirmā apļa noslēguma salīdzinoši pārliecinošā turnīra vadībā atrodas līgas jaunpienācēja FC "Lokomotiv Daugavpils", kas septiņos mačos iekrājusi sešas uzvaras un par četriem punktiem apsteidz FK "Auda" pārstāvjus. Ķekavas komanda svinējusi četrus panākumus pēc kārtas un pašlaik par punktu apsteidz SK "Super Nova" vienību, kas pirmo apli jau ir noslēgusi. Pietuvoties labāko trijniekam pirmā apļa noslēgumā lūkos gan JDFS "Alberts", gan Grobiņas SC vīri. Sacensību labākie vārtu guvēji ar attiecīgi septiņiem un sešiem precīziem sitieniem ir Daugavpils komandas krievu leģionāri Maksims Andrejevs un Aleksandrs Jerkins.

2. LĪGA

Jaunizveidotajās sacensībās komandām aiz muguras ir piecas kārtas, kurās nevainojami sevi pagaidām apliecina FK "Salaspils" – piecas uzvaras un 26 gūti vārti. Divu punktu atstatumā līderiem seko "Albatroz" SC/FS "Jelgava", bet vēl par punktu atpaliek FK "Karosta", kamēr vienīgā sacensību dalībniece bez punktiem pagaidām ir "Balvi". Pa septiņām reizēm pretinieku vārtsargus pārspējuši Miks Babris no piektajā vietā esošās Preiļu BJSS vienības un Vitālijs Ziļs no astotās pozīcijas īpašnieces SK "Krimulda".

3. LĪGA

Rīgas reģiona turnīrā pēc astoņām spēlēm četru punktu pārsvaru iekrājusi "Caramba Rīga" komanda, kuras pārstāvis Vlads Rimkus ar 12 gūtiem vārtiem ir sacensību rezultatīvākais spēlētājs, bet tuvākie līderu sekotāji, savā starpā izkārtojušies ar punkta atstatumu, ir Jūrmalas SS, FK "Jūrnieks" un SK "Upesciems". Tikmēr Latgales zonā pārliecinoši konkurentu priekšā soļo Jēkabpils SC un FK "Kalupe" vīri, kurus šķir trīs punkti. Šajās sacensībās vārtsargu lielākais bieds līdz šim bijis jēkabpilietis Aigars Liņģis, kurš izcēlies ar deviņiem trāpīgiem raidījumiem.

Vidzemē 12 punkti sešās spēlēs pirmo vietu pašlaik dod FK "Smiltene"/BJSS-2 komandai, tomēr jāizceļ, ka 12 punktus iekrājusī FK "Pļaviņas DM" un desmit punktus savākusī FC "Gauja" vienība aizvadījušas par vienu spēli mazāk. Šajā konkurencē labākā bombardiera godu dala Aleksandrs Barkovskis (FC "Gauja") un Rolands Prohorovs (FK "Pļaviņas DM"), kuru kontā septiņi gūti vārti. Rietumos trīs panākumi četrās spēlēs pirmo vietu pašlaik atvēl FK "Kauguri"/"Beitar" komandai, kamēr FK "Tukums 2000-3" seko ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem līdzšinējās trīs cīņās. Kauguru apvienotās komandas uzbrucējs Oskars Ikstens ir turnīra labākais snaiperis ar sešiem gūtiem vārtiem.

Visbeidzot, Ziemeļaustrumu turnīrā SK "Latgols"/Ludzas NSS vienība tikusi pie uzvarām abās līdzšinējās cīņās, kamēr ar vienu uzvaru un vienu neizšķirtu tuvākie sekotāji ir no FK "Varakļāni" un "Balvi-2" komandām.

VIRSLĪGAS DUBLIERU ČEMPIONĀTS

Cīņās starp virslīgas čempionāta tuvākajām rezervēm pēc deviņām aizvadītām kārtām vislabāk veicas RFS-2 komandai, kas par punkta tiesu apsteidz gan "Valmiera FC-2", gan FK "Ventspils-2" pārstāvjus. Tikmēr rezultatīvāko spēlētāju sarakstā izceļas Roberts Meļķis no septītās pozīcijas īpašnieces FK "Liepāja-2", kurš guvis septiņus vārtus.

Foto: FC "Lokomotiv Daugavpils"