Trešdien, 19. augustā, Latvijas čempionvieniba "Riga FC" izbraukumā aizvadīja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārtas maču pret Telavivas "Maccabi". Abus vārtus zaudējot pēc 11 metru soda sitieniem, piedzīvota neveiksme ar 0:2. Eirokausu sezonu Latvijas klubs turpinās UEFA Eiropas līgā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz dueļa uzvarētājs tiek noteikts vienā mačā, nevis divu spēļu summā. Izloze lēma, ka šim mačam jānotiek Izraēlā.

Spēle Telavivā sākās ar līdzvērtīgu cīņu. "Riga FC" komandai bija iespējas izmantot kādu no standartsituācijām, savukārt mājinieki atbildēja ar bīstamiem uzbrukumiem caur flangiem. Pirmā puslaika izskaņā gan iniciatīvu pārņēma mājinieki, vairākkārt pārbaudot Roberta Ozola sargāto vārtu konstrukcijas izturību.

Otrā puslaika ievadā Latvijas čempionvienības vārtsargam aizvien biežāk bija jāiesaistās spēlē un jādemonstrē meistarība, ar ko Roberts Ozols tika galā sekmīgi. Pēc spēlētām 58 minūtēm Telavivas "Maccabi" tika pie tiesībām izpildīt 11 metru soda sitienu, un Niks Blekmens savu iespēju izmantoja, panākot 1:0 mājinieku labā.

Pēc nonākšanas iedzinējos "Riga FC" galvenais treneris Oļegs Kononovs veica pārkārtojumus priekšējā līnijā, lai aktīvāk mēģinātu atjaunot līdzsvaru uz tablo. Tas mazināja aizsardzības drošību un stabilitāti, un mača izskaņā Niks Blekmens realizēja vēl vienu "pendeli" jeb 11 metru soda sitienu, uzstādot gala rezultātu.

Pēc izstāšanās no UEFA Čempionu līgas "Riga FC" gaidāma dalība UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, sākot no tās otrās kārtas. Kā ziņots iepriekš, vēl trīs Latvijas klubi eirokausos piedalīsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.