Svētdien un pirmdien vairākās UEFA rīkotajās eirokausu izlozēs Latvijas klubi uzzināja pretiniekus 2020./2021. gada UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas stadijā. Mūsu čempionvienība "Riga FC" samēros spēkus ar Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi". RFS viesosies pie Belgradas "Partizan", eirokausu debitants "Valmiera FC" izmēģinās varēšanu Poznaņā pret "Lech", bet FK "Ventspils" mājās uzņems "Dinamo-Auto".

Kā zināms, globālās pandēmijas dēļ šoreiz būtiski izmainījusies ierastā kvalifikācijas maču kārtība un termiņi. Iepriekš dueļu uzvarētājus noteica divu spēļu summā, bet šogad kvalifikācijas pirmās kārtas tiks aizvadītas pēc vienas spēles principa.

UEFA Čempionu līga

Latvijas čempionvienība "Riga FC" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas maču aizvadīs izbraukumā vai neitrālā teritorijā. Spēlei paredzēts notikt šī gada 18. vai 19. augustā.

Pirms izlozes UEFA administrācija sadalīja 34 komandas piecās grupās, maksimāli ņemot vērā ģeogrāfisko principu, komandu spēku samērus un stadionu pieejamību. Starp "Riga FC" potenciālajiem pretiniekiem bija "Astana" no Kazahstānas, "Qarabag" no Azerbaidžānas, Telavivas "Maccabi" no Izraēlas un Tbilisi "Dinamo" no Gruzijas.

Telavivas "Maccabi" divreiz vēsturē spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, pēdējoreiz tam notiekot 2015./2016. gada sezonā, bet iepriekšējā vasarā "Maccabi" eirokausu kampaņa aptrūka duelī ar Lietuvas "Sūduva", kam divu spēļu summā zaudēts ar 2-4.

Savukārt "Riga FC" eirokausu kvalifikācijā piedalīsies trešo reizi. Pirms diviem gadiem kontinentālajā debijā galvaspilsētas klubs pēc 1-1 divu spēļu summā pēcspēles sitienos piekāpās bulgāru "Litex", bet pagājušajā vasarā "Riga FC" pārvarēja īru "Dundalk", poļu "Piast", somu "HJK" un UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas play-off kārtā minimāli piekāpās dāņu "Kobenhavn".

Ja "Riga FC" pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, nākamajā kārtā būs jāspēlē pret pāra Tallinas "Flora" (Igaunija) - Marijampoles "Sūduva" (Lietuva) uzvarētāju. Arī to potenciāli iespējamo maču "Riga FC" aizvadīs izbraukumā.

UEFA Eiropas līga

Dienu pirms pašas izlozes UEFA izziņoja komandu grupas, sašaurinot iespējamo pretinieku loku. Vienīgais Latvijas klubs, kas šogad eirokausos bija izsēto statusā, - FK "Ventspils" - nonāca sestajā grupā līdzās baltkrievu klubiem Saļihorskas "Shakhtyor" un Minskas "Dinamo", bet pretiniekos Kurzemes klubam varēja tikt Glivices "Piast" (Polija), Tiraspoles "Dinamo-Auto" (Moldova) vai "Sfintul Gheorghe Suruceni" (Moldova).

Savukārt divi citi Latvijas klubi - RFS un "Valmiera FC" - nonāca 12. grupas neizsēto komandu pulkā kopā ar rumāņu "Botosani". Pretiniekos varēja tikt pie Poznaņas "Lech" (Polija), Belgradas "Partizan" (Serbija) vai Šimkentas "Ordabasy" (Kazahstāna).

RFS spēlēs izbraukumā pret FK "Partizan", FK "Ventspils" Latvijā spēlēs pret Tiraspoles "Dinamo-Auto", bet "Valmiera" viesos spēlēs ar Poznaņas "Lech". Šīs spēles notiks 27. augustā.