Šajā nedēļas nogalē startēs arī Latvijas futbola 2. līgas čempionāts. Par uzvaru tajā sacentīsies divpadsmit klubu. Savukārt reģionālajā 3. līgā pavisam kopā piedalīsies 34 komandas, kuras sadalītas piecos reģionos. Abos turnīros kopā tiks aizvadīts vairāk nekā trīssimt spēļu.

Kā LFF ziņoja jau iepriekš, 2. līgas starts bija paredzēts 11./12. jūlijā. Čempionāts tiks aizvadīts divos posmos. Pirmajā posmā piedalīsies 12 komandas, kas aizvadīs viena apļa turnīru, savukārt otrajā posmā komandas tiks sadalītas divās grupās pa sešām un izspēlēs savā starpā otro apli. Tādējādi kopējais spēļu skaits būs 16 mači katrai no komandām.

Savukārt 3. līgā komandas sacentīsies piecos reģionos: Rīgas, Latgales, Vidzemes, Rietumu un Ziemeļaustrumu (sacensību kalendārs vēl tiek saskaņots ar visām sešām dalībniecēm: SK "Latgols"/Ludzas NSS, "Lubāna"/"Degumnieki"/MBJSS, "Gulbene", FK "Varakļāni", "Balvi-2" un FK "Kvarcs"/"Madona"). Rīgas reģionā piedalās deviņas komandas, no Latgales būs sešas vienības, Vidzemē sacentīsies septiņas komandas, Rietumu zonā startēs seši klubi.

Katrā no zonām komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Katras zonas uzvarētāja kvalificēsies finālturnīram. Tā kā Rīgas un Vidzemes reģionos ir vairāk komandu, šo 3. līgas grupu uzvarētājas automātiski kvalificēsies pusfinālam. Savukārt Latgalē, Rietumos un Ziemeļaustrumos ir pa sešām komandām. Divas šo zonu uzvarētājas ar mazāko punktu skaitu savā starpā aizvadīs savstarpējo spēli par iekļūšanu 3. līgas pusfināla stadijā.