Šovasar Latvija un Igaunija uzsāk jaunu kopēju futbola projektu - apvienoto pludmales futbola līgu. Abas puses ir vienisprātis, ka vienota līga ir labākais risinājums turpmākai pludmales futbola attīstībai abās valstīs.

Pirmajā apvienotajā čempionātā, kur startēs kopumā astoņas komandas (piecas no Igaunijas un trīs no Latvijas), notiks cīņa par ģenerālpartnera "Coolbet" trofejām, kā arī tiks noskaidrota labākā Igaunijas un Latvijas komanda, kurai būs iespēja pārstāvēt valstis Eiropas Čempionu kausā.

"Man ir patiess prieks un gandarījums par apvienotas līgas izveidi. Tas ir tiešām solis uz priekšu gan komandām, daudz spēlējot ar stipriem pretiniekiem, gan organizatoriem, plānojot sacensības pēc augstākiem standartiem, gan tiesnešiem, apkalpojot sarežģītas spēles. Latvijas trīs komandu sastāvos ir savākti tiešām labākie pludmales futbolisti. Ceru, ka nebūs nekādu šķēršļu parādīt savu maksimālo sniegumu, tādā veidā arī pamatīgi sagatavojoties Latvijas izlases startam šajā gadā," ar savām domām dalās galvenais organizators no Latvijas puses Eduards Borisevičs.

Sestdien, 21. jūnijā, pirms Igaunijas Superkausa spēles notika pirmā apļa pretinieku izloze "Coolbet" pludmales futbola līgai. Atklāšanas spēlē sestdien, 4. jūlijā, Igaunijas čempions BSC "Thunder/Arvutitark" eksaminēs jaunpienācēju FK "Beitar/Kauguri", kā rindās ir pieteikti vairāki pēdējo gadu čempionvienības spēlētāji.

Līga tiks izspēlēta čempionāta formātā: katra komanda spēlēs ar katru divas reizes (2 apļi), kopskaitā 14 spēles katrai dalībniecei. Kopumā jūlijā un augustā Pērnavas un Jūrmalas pludmalē risināsies septiņas spēļu dienas, katrā pa diviem mačiem katrai komandai. Sacensībām tiks piesaistīti augstākās klases tiesneši, ieskaitot četrus starptautiskās FIFA kategorijas pludmales futbola tiesnešus no abām valstīm.

Oficiālās Latvijas-Igaunijas pludmales futbola līgas spēles tiks translētas abu valstu sporta medijos.

Latvijas komandas: BSC LAT, BFS "Ropaži", FK "Beitar/Kauguri".

Igaunijas komandas: "Nõmme" BSC/"OlyBet", BSC "Üksjalgvärav"/"Elementmaster", SK "Augur"/"Enemat", BSC "Thunder"/"Arvutitark", BSC "Türi".

KALENDĀRS

Jūlijs

  • Sestdien, 4. jūlijā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
  • Svētdien, 5. jūlijā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
  • Sestdien, 18. jūlijā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Jūrmala, Latvija
  • Svētdien, 18. jūlijā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Jūrmala, Latvija

Augusts

  • Sestdien, 1. augustā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
  • Svētdien, 2. augustā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija
  • Sestdien, 15. augustā Latvijas-Igaunijas čempionāts – Pērnava, Igaunija

Pilnais sacensību kalendārs aplūkojams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Futbola turnīru asociācija